Alles voor jouw keuken en het koken

Tulp blog 'inspiratie voor thuis'

Kleine keukens met grote wensen

Heb je een kleine keuken of lijkt deze klein? In beide gevallen is de oplossing een efficiënte keukenindeling zodat je optimaal gebruik maakt van elke vierkante centimeter. In deze blog praten we niet over optisch kleine keukens, maar over keukens met een afmeting van 14 vierkante meter of zelfs minder.

Nederlanders staan gemiddeld 3 jaar van hun leven in de keuken

Tijdens de feestdagen staan we met z’n allen weer wat langer in de keuken. We maken uitgebreide kerstdiners en bereiden lekkere hapjes om gezellig het oude jaar culinair uit te zitten. Maar ook op de andere dagen breng je heel wat tijd door in de keuken. Maar hoeveel is dit nu precies?

Wat zijn de 7 belangrijkste keukenapparaten?

In tegenstelling tot vroeger, wordt de ruimte in een keuken nu grotendeels in beslag genomen door keukenapparatuur. En dat hebben we er voor over, want dankzij deze keukenapparaten is ons leven wel een stuk eenvoudiger en aangenamer geworden. Wie kan er tegenwoordig nog zonder vaatwasser of magnetron?

Wat zijn de keukentrends voor de komende jaren?

Is het tijd voor een nieuwe keuken? Laat je dan in deze blog inspireren door de leukste keukentrends. Gelukkig zijn keukentrends niet zo vergankelijk als bijvoorbeeld trends in kleding. Je vervangt immers niet elk jaar je keuken. Sommige trends zijn daarom al lang in gang gezet en worden in de komende jaren alleen maar zichtbaarder. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

De 3 grootste valkuilen in keukendesign

In de afgelopen jaren dat Tulp Keukens bestaat, zijn we alle mogelijke keukendesign bloopers tegen gekomen. Maar van fouten kun je leren! Want wat moet je wel en vooral niet doen als het gaat om het ontwerpen van je keuken? Lees hier drie fouten die je moet proberen te vermijden.

Hotte keukentrend: de kokend water kraan

Warm water is onmisbaar in elke keuken. We gebruiken het om te koken en vaat af te wassen of af te spoelen. Afhankelijk van je warmwatervoorziening moet je vaak best lang wachten. En wil je kokend water voor een kopje thee dan moet je een fluitketel op het vuur zetten of een snelkoker gebruiken. En al dat wachten vinden we erg vervelend. De markt gaf toen de oplossing: de kokend water kraan!

De vijf beste tips voor meer bergruimte in de keuken

Opbergen en organiseren zijn eigenlijk twee verschillende taken. Je kunt genoeg bergruimte in je keuken hebben, maar deze ruimte inefficiënt gebruiken. Het omgekeerde kan natuurlijk ook.

4 super grote ideeën voor een super kleine keuken

De gemiddelde nieuwbouwwoning heeft een keuken die vaak niet groter is dan 10 m². Maar een oppervlakte van 7 of 8 m² of zelfs nog kleiner komt natuurlijk ook voor. Dan is het tijd voor grootse ideeën voor deze kleine ruimte.

Ruimte winnen in de keuken door slimme oplossingen

Zijn uitpuilende kasten en rommelige lades voor jou erg herkenbaar? Dat is vaak een teken dat je niet efficiënt omgaat met de bergruimte in je keuken. Het gebrek aan bergruimte is dan ook nummer één op de lijst van ergernissen in de Nederlandse keuken.

3 redenen waarom je voor een L-keuken zou kiezen

De L-vormige keuken is het meest populaire model in Nederland. De letter L wordt gevormd doordat de keuken tegen twee wanden is geplaatst; een lange en een korte wand. Omdat dit keukentype in een hoek is ingebouwd, wordt de L-keuken ook wel hoekkeuken genoemd.

10 slimme tips voor meer opbergruimte in de keuken

Of je nu een grote of een kleine keuken hebt, bijna iedereen klaagt over het gebrek aan opbergruimte. Gelukkig zijn hiervoor vele slimme oplossingen bedacht. Lees onze 10 tips voor meer opbergruimte in de keuken.

Hoe kies ik verlichting voor in mijn keuken?

Een lichtplan voor de keuken wordt nog te vaak ‘onderbelicht’ en is een sluitpost in het keukenbudget. Terwijl licht juist een element is dat sfeer in de keuken brengt. Licht moet natuurlijk vooral functioneel zijn. Je wilt donkere hoeken vermijden want de keuken is tenslotte dé plek waar we werken met scherpe messen en hete pannen.

5 ideeën voor de achterwand van je keuken

Heel lang waren tegels de enige keuze voor de achterwand van je keuken. Die tijd is een beetje voorbij. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden en alternatieven voor een keuken achterwand. Door de diversiteit in keukenstijlen variërend van modern tot nostalgisch is er ook meer aandacht gekomen voor de achterwand.

Hoe kies ik de juiste spoelbak voor mijn keuken?

Ondanks dat de spoelbak een onmisbaar element in de keuken is, blijft het een ondergeschoven kindje. Men kiest als snel voor een standaard model in een standaard uitvoering: een vierkante spoelbak in RVS. Was er vroeger weinig keuze in spoelbakken, tegenwoordig zijn er verschillende vormen, modellen, kleuren en maten om uit te kiezen.

Wat zijn de keukentrends voor 2016?

Ga jij aankomend jaar een nieuwe keuken aanschaffen? Dan wil je vast weten wat de trends zijn voor 2016. In deze blog zetten we de zeven belangrijkste trends voor je op een rij.

5 tips voor de inrichting van een kleine keuken

Een kleine keuken indelen, hoe doe je dat en wat zijn de mogelijkheden? Hier volgen een aantal belangrijke tips die je helpen om van een kleine keuken, een fraaie en functionele droomkeuken te maken.

In de greep van keukengrepen

Je staat er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar grepen maken je nieuwe keuken helemaal af. Dat noemen we ook wel ‘afstylen’. Maar waaruit kun je zoal kiezen? En welke knop of greep past het best bij welke keukenstijl? Je leest het in deze blog!

Hoe bereken ik de kosten voor mijn keuken?

Bij de aanschaf van een keuken spelen verschillende aspecten een rol. Uit onderzoek van Tulp Keukens is gebleken dat men de prijs van de keuken het belangrijkst vindt.

Meer opbergruimte in de keuken

Bijna iedereen wil graag meer opbergruimte in de keuken. Dit is de plek waar je vaak ruimte te kort komt wat onhandig is. Tijdens het koken heb je bijvoorbeeld geen tijd om je pannen of ander keukengerei uit een ander vertrek te halen. Daarom geven wij je vijf tips waarmee je eenvoudig meer opbergruimte in de keuken creëert.

Op welke hoogte plaats je keukenapparatuur?

Op het werk speelt ergonomie al jaren een belangrijke rol. Onze werkplekken zijn naar wettelijke normen zoveel mogelijk ergonomisch ingericht om lichamelijke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn en nekklachten te voorkomen.

De perfecte kast indeling

Je trekt de kastdeur open en de inhoud valt je onverwachts tegemoet. Je verrekt je nek bijna om te kijken wat er helemaal achter in de kast ligt. Is dit voor jou herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd dat je eens gaat kijken hoe je de keukenkasten efficiënter kunt indelen.

Kookeiland: wanneer wel en wanneer niet doen?

Veel mensen dromen van een kookeiland in hun nieuwe keuken. Begrijpelijk, want een mooi kookeiland geeft je keuken een exclusieve uitstraling en is bovendien multifunctioneel. Wil jij in je volgende keuken ook een kookeiland plaatsen? Denk dan goed na wanneer het wel en wanneer het niet een goed idee is.

De 6 belangrijkste tips na de aankoop van een keuken

Na de aankoop van een keuken breekt een leuke tijd aan waarin een aantal zaken geregeld moeten worden. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel de 6 belangrijkste tips na de aankoop van een keuken! 

Zelf een keuken plaatsen, wel of niet doen?

Het plaatsen van een nieuwe keuken is niet voor elke klusser weggelegd. Het is zeer nauwkeurig werk en vraagt om heel wat kluservaring. Ben je een kampioenklusser die al meerdere grote projecten succesvol heeft afgerond?

De 10 beste kleuren voor je keuken

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken en moet je beslissen welke kleur je wilt gaan gebruiken? Een lastige keuze aangezien je alle kanten op kan als het gaat om kleur. Om je bij deze keuze te helpen, zetten wij hieronder de tien beste kleuren voor je keuken op een rijtje. 

De juiste werkblad hoogte voor je keuken

Als je een keuken gaat kopen dan is de hoogte van het werkblad een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. Doe je dit namelijk niet dan kun je lichamelijke klachten krijgen zoals rugpijn en schouderpijn. Maar hoe bepaal je de ideale hoogte van het werkblad?

Welk type kookeiland past in mijn keuken?

Het keukeneiland, ook wel kookeiland genoemd, is inmiddels erg populair. Vijf jaar geleden wisten veel mensen nog niet van het bestaan af, maar nu zie je ze steeds vaker opduiken in Nederlandse keukens. Terecht, aangezien een kookeiland een echte aanwinst is voor een keuken!

Wat zijn de drie belangrijkste elementen in de keuken?

De drie belangrijkste elementen in een keuken zijn de kookplaat, spoelbak en koelkast. Dit zijn de plekken die je het meest gebruikt tijdens het koken.

Tips en tricks voor een praktische keuken: lade-indelingen

Graaien in de lade op zoek naar de dunschiller, stompe messen of je juist bezeren aan een scherp mes, drie potjes tijm of vijf verschillende kurkentrekkers. Is dit voor jou herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd dat je eens gaat kijken hoe je de keukenlades efficiënter kunt indelen.

Welk werkblad is geschikt voor mijn keuken?

Het is erg verleidelijk om direct voor het mooiste werkblad te gaan. Of dat nu van hout, glas, graniet, composiet of zelfs beton is gemaakt. Maar zaken zoals duurzaamheid, onderhoud en kosten zijn ook belangrijke criteria. Welk werkblad is de juiste keuze voor jouw keuken? Wij helpen je graag op weg met enkele tips.

8 tips voor een keuken met een kookeiland

Een kookeiland brengt leven en gezelligheid. Staat de keuken in directe verbinding met de woonkamer dan blijf je gezellig contact houden met familie en gasten. Voorzien van barkrukken nodigt een kookeiland ook uit om lekker aan te schuiven. Al met al, genoeg voordelen voor een kookeiland. Maar is een kookeiland wel geschikt voor elke woning of zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden? Hier onze acht tips op een rij. 

Geld lenen voor een nieuwe keuken

Iedereen weet dat een nieuwe keuken een grote aankoop is. Merkapparatuur, granieten werkbladen, een kookeiland, op maat gemaakte keukenkasten; alles heeft zo zijn prijs en het liefst zien we het allemaal terug in onze nieuwe keuken. Het is dan ook niet vreemd dat acht van de tien offertes boven het budget van de koper zijn.