Wat is jouw favoriete keukenzone?

5 keukenzones


Verschillende mogelijkheden qua indeling van je keuken

 

De verschillende keukenzones

 

De beste manier om je keuken praktisch en ergonomisch te maken, is om je keuken in vijf verschillende zones in te delen. Dit kun je zowel in een kleine als in een grote keuken toepassen. Met de verschillende zones heb je alles snel bij de hand en creëer je een optimaal werkverloop. Hieronder staan de vijf keukenzones. Welke is jouw favoriet?

 

 1. Voorraad

Hier valt bijvoorbeeld je koelkast onder, maar ook je voorraad etenswaren.

 1. Opbergen

De zone ‘opbergen’ is meestal de grootste zone in de keuken, omdat hier al het serviesgoed en de pannen worden opgeborgen. Het is handig wanneer je in deze zone ook je vaatwasser zet, zodat je gemakkelijk je spullen uit ruimt en opbergt.

 1. Spoelen en afval

In deze zone bevinden zich de spoelbak, de afvalbak en eventueel de vaatwasser. Maak gebruik van de ruimte onder de spoelbak en plaats bijvoorbeeld je afvalbak in het kastje eronder.

 1. Voorbereiden

Dit is het werkblad waar je alle voorbereidingen, zoals het hak- en snijwerk, treft voor de maaltijd. Hier vind je ook je werkbestek en keukenapparaten zoals de blender en mixer.   

 1. Koken en bakken

Dit is eigenlijk de zone waar het uiteindelijk om gaat in de keuken. De zone waarin je kookt en bakt. In deze zone staat natuurlijk het fornuis, maar kun je ook de oven of magnetron vinden.

Kom naar de winkel

Wil jij weten hoe je jouw nieuwe keuken zo kunt indelen dat je alles bij de hand hebt bij het koken? Kom dan naar één van onze winkels! Hier vind je niet alleen voorbeeldkeukens die in verschillende zones zijn ingedeeld, maar ontmoet je ook de deskundige adviseurs van Tulp keukens die je kunnen adviseren wat de meest praktische manier is om jouw keuken in te delen.

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

 • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
 • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
 • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

 • Kies de keuken die het beste bij je past
 • Ontwerp zelf je ideale keuken
 • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen