Keuken met betonnen werkblad

Beton

Ontdek de voordelen van beton

Meer weten over onze andere materialen?

Marmer  -  Graniet  -  Keramiek  -  Composiet  -  Fenix  -  Hout  -  Beton

Beton in de keuken

Een betonnen keuken zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling. Door middel van een strakke en tijdloze uitstraling kan een betonnen keuken gecombineerd worden met veel verschillende keukenstijlen. Lees hier meer over de voor- en nadelen van dit sterke, robuuste materiaal en ontdek hoe het kan worden gecombineerd met verschillende keukenstijlen.

De mogelijkheden van betonnen keukens

Beton kan op verschillende manieren worden verwerkt in het design van een keuken. Beton wordt vooral veel gebruikt voor het keukenblad. Doordat het een sterk materiaal is, is beton ook extra duurzaam. Een betonnen keukenblad past bovendien bij vrijwel iedere keukenstijl. Wilt u het effect van uw moderne, industriële of design keuken extra versterken? Kies dan voor een geïntegreerde gootsteen. Dit versterkt het effect van het beton. Een afzonderlijke spoelbak wordt juist weer vaak gebruikt bij een landelijke of een klassieke keuken. Daarnaast kunt u ook variëren met de dikte van het werkblad, om hiermee de sterkte van het effect te bepalen. Een dunner werkblad zorgt voor een minder robuuste uitstraling in de keuken dan een dik werkblad van beton.

Het onderhoud

Beton is een stevig materiaal, maar vergt wel enig onderhoud. Om het materiaal schoon te houden kan groene zeep worden gebruikt. Het gebruik van synthetische schoonmaakmiddelen moet echter vermeden worden, dit kan het beton namelijk beschadigen. Beton is een poreus materiaal en is daarom gevoelig voor vlekken. Het is dan ook belangrijk om het materiaal regelmatig te voorzien van een beschermende laag, om het risico op vlekken te verminderen. Bij normaal gebruik en het juiste onderhoud kan na verloop van tijd een lichte kleurnuance optreden. Dit is normaal en ook vrijwel niet te voorkomen. De lichte kleurnuance zorgt ervoor dat het beton een unieke kleur krijgt en geeft dus een persoonlijke touch aan het keukendesign.

Keukenadviseur Tulp Keukens

Bekijk en voel de natuurlijke materialen van Tulp Keukens

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze natuurlijke materialen? Onze adviseurs laten u graag de verschillende materialen zien en voelen. Zo krijgt u een goed beeld bij de uitstraling van het materiaal in een keukensetting. Wij raden u aan van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van professioneel advies. De koffie staat dan bovendien voor u klaar.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Terug
Sluiten