Industriële keukens

Een industriële keuken is de keuken voor u, als u een liefhebber bent van pure materialen, robuuste vormen en een industriële look. Dit type keukens wint de laatste jaren flink aan populariteit en dat is geen wonder. Met de stoere industriële keukenstijl maakt u de keuken namelijk het hart van het huis én kunt u bovendien alle kanten op qua styling. Bent u op zoek naar inspiratie of bent u nieuwsgierig hoe keukens in deze stijl er uit zien? Tulp Keukens vertelt u hier graag meer over industriële keukens.

Waaraan herkent u een industriële keuken?

Een industriële keuken herkent u bijna altijd aan het gebruik van bepaalde materialen en de manier waarop de keuken is afgewerkt. Zo ziet u in industriële keukens vaak beton, staal, baksteen en RVS terugkomen, vaak in combinatie met elkaar. Industriële keukens typeren zich daarnaast door weinig of geen afwerking. Denk aan een bakstenen muur als achterwand, die niet is gepleisterd, of aan pijpen of balken die in in het zicht worden gehouden. Combineer dit met de juiste materialen en u krijgt een stoere en gezellige industriële keuken.

De juiste materialen

Een industriële keuken staat of valt dus met de juiste materialen en de manier waarop deze worden toegepast. Niet alleen ziet u stoere materialen zoals beton, staal en RVS terug in de keuken, maar ook natuurlijke materialen als (sloop)hout kunnen een prachtige toevoeging zijn in deze keukenstijl. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een aanrechtblad van beton, en kastjes van hout. Tegenwoordig hoeft u niet eens echt beton te gebruiken, dit kan namelijk best zwaar zijn. Er zijn mooie werkbladen van betonlook, die niet van echt te onderscheiden zijn. Zo zijn er talloze manieren en materialen waarmee u uw industriële keuken kunt creëren.

Met industrieel kunt u alle kanten op

Bent u bang dat een industriële keuken te robuust of te kil oogt in uw huis? Geen zorgen, want juist een industriële keuken kan zeer gezellig en warm ogen en daardoor het kloppend hart van het huis worden. (Her)gebruik bijvoorbeeld oude materialen, zoals oude fabriekslampen en pannenrekken, en geef zo een unieke touch aan de keuken. Daarnaast kunt u in opengewerkte kasten of planken uw prachtige servies of ander keukengerei tentoonstellen. Op deze manier wordt de industriële keuken helemaal naar uw smaak.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Terug
Sluiten