Bovenkasten Tulp Keukens

Bovenkast

Lees meer over de bovenkasten van Tulp

De perfecte bovenkast voor uw keuken

Een bovenkast in de keuken zorgt ervoor dat de loze ruimte boven het aanrecht slim wordt benut. Met een bovenkast creëer je extra veel opbergruimte, wat handig is in zowel kleine als grote keukens. Een bovenkast in de keuken is verkrijgbaar in verschillende soorten, vormen en maten. Daardoor zit er altijd een exemplaar bij dat perfect past bij uw wensen. Lees er alles over op deze pagina.

 

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Geschikt voor vele keukenopstellingen en -stijlen

Een bovenkast past in vrijwel elke keukenopstelling. Het fijne aan bovenkasten is dat ze in allerlei varianten beschikbaar zijn. U kiest er bijvoorbeeld voor om ze in exact dezelfde stijl als de rest van uw keukeninterieur aan te schaffen of om juist een contrasterend effect te creëren met keuken bovenkastjes met een compleet ander uiterlijk. Van landelijk tot modern en van industrieel tot design: keuken bovenkastjes komen in verschillende vormen en maten. De ideale hoogte voor uw bovenkast is ongeveer 40 tot 65 centimeter boven het aanrechtblad. Dit is afhankelijk van uw hoogte en wat u fijn vindt. Met deze afstand geniet u van voldoende bewegingsvrijheid. Afhankelijk van de breedte van uw keuken kiest u voor een smalle keuken bovenkast of een wat bredere, om de ruimte boven uw aanrecht zo optimaal mogelijk in te delen.


 

Open of gesloten bovenkast?

Bij de keuze voor een bovenkast in de keuken moet u bepalen of u voor een open of gesloten kast wilt gaan. Met een open bovenkast creëert u veel sfeer en legt u de nadruk op leuke accessoires of die ene mooie serviesset die u erin uitstalt. Het nadeel van een open bovenkast in de keuken is dat deze soms rommelig kan ogen, wanneer u deze niet goed opgeruimd hebt. Een gesloten bovenkast in de keuken voorkomt dit mogelijk chaotische uiterlijk. Hier bergt u al uw keukengerei op terwijl u deze tegelijkertijd aan het zicht onttrekt. Voor een gulden middenweg gaat u voor een bovenkast met glazen deuren. Als u gaat voor ondoorzichtig glas, is de inhoud van uw bovenkast nog steeds niet te zien. Met lichtjes in deze kast zorgt u voor een sfeervol geheel.

 

Van schuifdeur tot vouwklep

Als u besluit voor een gesloten bovenkast te gaan, zijn er nog meer dan genoeg keuzes om te maken. Op wat voor manier wilt u uw bovenkast bijvoorbeeld graag sluiten? Gaat u voor een deurtje die eenvoudigweg van links naar rechts of vice versa met een greep geopend kan worden? Of bent u toch op zoek naar iets bijzonderders? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zijn er ook bovenkasten voor in de keuken met schuifdeuren. Dit zorgt voor gebruiksgemak en bovendien ook een strak uiterlijk. Een bovenkast met een vouwklep beschikt vaak over een mooi design en ziet er bovendien ook erg vernuftig uit. De vouwklep gaat slechts een klein beetje de keukenruimte in en vouwt daarna open naar boven. Daardoor is het gevaar van uw hoofd stoten tegen een openstaand kastdeurtje ook meteen voor een groot gedeelte geweken. De keuze uit gesloten bovenkasten is dus enorm. Daardoor vindt u altijd een bovenkast die perfect aansluit bij uw wensen. 

 

Bovenkast met apparatuur

Naast opbergruimte kunt u er ook voor kiezen om apparatuur te plaatsen in de bovenkasten van uw keuken. Zeker als u wat langer bent en makkelijk bij de bovenkast kunt, is dit een goede optie. In de bovenkasten plaatst u bijvoorbeeld een afzuigkap, waardoor deze netjes weggewerkt wordt. Of gaat u voor een bovenkast met een losstaande of ingebouwde magnetron? Ook een oven behoort tot de mogelijkheden. U deelt de bovenkasten in de keuken precies in zoals u dat zelf wilt. 

Bovenkast kopen?

Benieuwd naar de mogelijkheden van bovenkastjes in uw keuken? Kom eens langs in een van onze showrooms. Bent u op zoek naar gerichter advies over bovenkasten? Maak dan eens een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten u de verschillende mogelijkheden zien en beantwoorden met plezier al uw vragen. Ook met betrekking tot de montage en het ophangen van uw bovenkast in de keuken geven zij handige tips en adviezen.

Keukenadviseur Tulp Keukens

Bekijk alle kleuren in de showroom

Benieuwd naar het totale kleurenpalet van Tulp Keukens? Of wilt u zien hoe de kleuren die u in gedachten hebt tot zijn recht komen in een keukensetting? Maak dan een afspraak bij één van onze showrooms. Zo bent u verzekerd van advies van onze professionele keukenadviseurs.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Terug
Sluiten