Keukenstijlen

Er zijn tal van keukens, die allemaal hun unieke, eigen uitstraling hebben. Voor de aankoop van je keuken, is het belangrijk om te bepalen welke stijl bij je past. Dit kan varieren van warm en natuurlijk tot stoer en strak. Bij Tulp Keukens zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. In onze keukenstijlen zie je dan ook de laatste keukentrends van 2023 helemaal terugkomen. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder al onze keukentrends.

Er zijn tal van keukens, die allemaal hun unieke, eigen uitstraling hebben. Voor de aankoop van je keuken, is het belangrijk om te bepalen welke stijl bij je past. Dit kan varieren van warm en…

Lees meer

Er zijn tal van keukens, die allemaal hun unieke, eigen uitstraling hebben. Voor de aankoop van je keuken, is het belangrijk om te bepalen welke stijl bij je past. Dit kan varieren van warm en natuurlijk tot stoer en strak. Bij Tulp Keukens zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. In onze keukenstijlen zie je dan ook de laatste keukentrends van 2023 helemaal terugkomen. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder al onze keukentrends.

Verschillende stijlen keukens

De landelijke keuken

Een keuken in landelijke stijl staat bekend om zijn warme, gezellige karakter waarin het heerlijk toeven is. Bij de landelijke keuken is hout de meest voorkomende materiaalsoort. De mogelijkheden van een keuken met landelijk karakter zijn overigens eindeloos. Ga je voor een landelijke keuken met eiland? Of voel je meer voor de robuuste, stoere, landelijke keuken? De opstelling, kleur, houtsoort en sierlijke toevoegingen bepalen uiteindelijk de uitstraling van deze keukenstijl.

Houten keuken

Een compleet houten keuken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierbij zijn er wederom diverse opties: een eikenhouten keuken, keuken in steigerhout of een massief houten keuken. Elke houtsoort heeft zijn eigen, unieke uitstraling die altijd voor een warme sfeer zorgt. Zo wordt bij stoere houten keukens bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van steigerhout. Houten keukenkastjes zijn ook eenvoudig te combineren met een andere materiaal keukenblad. Wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een keuken in hout? Overweeg dan een keuken met houtlook. Een houtlook keuken vergt minder onderhoud dan een echt houten keuken, maar heeft wel nagenoeg dezelfde uitstraling.

Moderne keuken

Bij de keuken in moderne stijl ontbreekt juist weer elke vorm van franjes en sierlijkheden. Niet voor niets wordt deze keuken ook vaak de strakke keuken genoemd. Vaak is deze keuken voorzien van een hoogglans afwerking en greeploze of semi-greeploze kastjes. Een moderne keuken met eiland is de perfecte combinatie en laat je keuken er nog meer uit zien als één geheel. Bekijk hier een aantal moderne keukens voor een duidelijk beeld.

Industriële keuken

Stoer, ruw en robuust: die keuken die industrieel is uitgevoerd heeft het allemaal. In de industriële keuken hoeft het niet allemaal even netjes en perfect te zijn afgewerkt, juist de ruwe randjes zorgen hierbij voor veel sfeer en een unieke uitstraling.

Luxe keuken

De exclusieve keukens zijn voorzien van de meest luxe materialen en apparatuur van de hoogste kwaliteit. Bij luxe keukens met kookeiland vormt het eiland een unieke eyecatcher die uitnodigt om heerlijk aan te koken of te borrelen. Bekijk hier een aantal voorbeelden van luxe keukens .

Betonlook keuken

Een keuken die steeds meer aan populariteit wint, is de keuken van beton. Deze keuken heeft een stevige en stoere uitstraling. Met een keuken in betonlook geniet je wel van de lusten, maar niet van de lasten van echt beton materiaal. De betonlook keuken is namelijk minder vlekgevoelig en vergt ook minder onderhoud. Vind je een complete betonlook keuken net wat teveel?  Combineer dan betonlook keukenkasten met een zwart of houtlook keukenblad. Bijzonder fraai!

Verschillende keukenstijlen combineren

Landelijk moderne keuken

Het is ook mogelijk om diverse keukenstijlen hand in hand met elkaar te laten gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van de landelijke moderne keuken? Een keuken die landelijk modern is uitgevoerd, combineert bijvoorbeeld hout met strak afgewerkte hoogglans materialen. Zo creëer je een stoere landelijke keuken. Bij een landelijk moderne keuken matcht het warme, gezellige van het landelijke perfect met het stoere, strakke van de moderne keukenstijl.

Landelijk industriële keuken

Met een keuken die industrieel landelijk is uitgevoerd, ben je verzekerd van een stoere uitstraling. De landelijk industriële keuken is dankzij het deels warme karakter echter ook nog steeds erg uitnodigend en een echte leefkeuken.

Keuken van beton en hout

De keuken waarin hout en beton worden gecombineerd, is een ware lust voor het oog. Denk bijvoorbeeld aan een keuken in betonlook met houten keukenkastjes of juist een houten keuken met een betonnen blad. Het warme karakter van het hout steekt perfect af bij het stoere, wat koelere uiterlijk van betonlook.

Industriële keuken met hout

Een industriële keuken met houten accenten is altijd een schot in de roos. Denk aan metalen, stalen of andere robuuste materialen die ontzettend mooi afsteken bij hout. Door koel en stoer met het warme karakter van hout te laten samen gaan, creëer je een prachtig en aantrekkelijk geheel.

Keukenadviseur Tulp Keukens

Maak een afspraak

Wil je meer weten over de diverse keukenstijlen? Plan dan eenvoudig online een afspraak in bij Tulp Keukens. Onze adviseurs nemen je graag mee langs de diverse mogelijkheden. Wij helpen graag mee met het realiseren van jouw droomkeuken.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten