Luxe onderdelen in de keuken

Hoe creëer je nu die echte design stijl? We zetten een aantal luxe onderdelen voor je op een rijtje.

Kookeiland

Een luxe kookeiland benadrukt de design stijl. Een designkeuken met kookeiland zorgt namelijk voor extra kook- en werkgemak. Dankzij het design kookeiland geniet je bijvoorbeeld van extra werk- of opbergruimte of eventueel zelfs een fijne plek waarbij jouw gezelschap kan aanschuiven wanneer je een heerlijke maaltijd bereid. Bij luxe keukens met kookeiland is het heel goed mogelijk om het eiland op een aparte manier te laten contrasteren met de rest van de keuken: of dit nu wat betreft kleur of materiaalgebruik is. Denk bijvoorbeeld aan een luxe keukeneiland in zachtroze of juist zwart, terwijl de rest van de keuken een accentkleur als zwart of wit heeft. 

Apparatuur

Wat betreft de apparatuur in de design keuken zien we vaak dat deze over de nieuwste functionaliteiten beschikt. Ze dienen in ieder geval voorzien te zijn van een hoogwaardige afwerking, net als de rest van de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een luxe afzuigkap, een luxe fornuis, luxe oven, luxe vaatwasser en een design ijskast. Apparatuur dat in deze stijl keuken vaak de aandacht naar zich toe trekt is de luxe koelkast. Of dit nu perfect ingebouwde design koelkast is die overvloeit in de rest van de keuken of een design koelkast in vrijstaande uitvoering. Bij de laatste optie is de luxe Amerikaanse koelkast een uitmuntende keuze voor in de design keuken. Voor welk koelkast design je gaat, is natuurlijk ook afhankelijk van jouw wensen en smaak.

Ontwerp jouw keuken in 3D

  • Realiseer je eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van jouw keuken

  • Geef al je keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Kranen

De design kraan mag ook voldoende aandacht krijgen in de luxe keukenstijl. Het keukenkraan design mag uniek zijn: denk bijvoorbeeld aan een kraan met een bijzondere uitloop of een luxe keukenkraan in een opvallende kleur. Daarnaast is het van belang dat de luxe kraan ook over functionaliteiten beschikt die het reilen en zeilen in de keuken eenvoudiger maken. Een kokendwaterkraan waarmee je ook nog eens bruisend water kan tappen, past bijvoorbeeld perfect in deze keukenstijl.

Aanrechtbladen

Een luxe keukenblad zorgt voor een groot gedeelte voor de uitstraling van jouw keuken. Een design aanrechtblad beschikt over niet al te veel poespas en een strakke, minimalistische uitstraling. Wat betreft kleur kun je het zo gek of subtiel maken als je zelf wilt. Het luxe werkblad in deze keuken dient hoogwaardig te zijn afgewerkt en kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van glas, marmer, composiet of Fenix.

Luxe keukens in verschillende stijlen

Luxe landelijke keukens

Hoewel je het in eerste instantie misschien niet direct zou denken, behoort een luxe keuken in landelijke stijl ook tot de mogelijkheden. Met een designkeuken voorzien van landelijke uitstraling zorg je voor de perfecte combinatie van warmte, sfeer en een strak design. In design landelijke keukens wordt vaak gebruik gemaakt van hout om het nostalgische karakter te benadrukken.

Luxe moderne keukens

Als luxe strakke keuken combineert de design keuken perfect met de moderne stijl. Een design keuken met strak uiterlijk sluit perfect aan bij de moderne stijl. Een luxe moderne keuken kan bijvoorbeeld beschikken ook over een hoogglans aanrechtblad om de moderne stijl te benadrukken. Een minimalistische moderne keuken sluit door contrasterend kleur- en materiaalgebruik op zijn beurt weer goed aan bij de design keukenstijl. Een keuken die modern minimalistisch is, laat onnodige poespas weg en is strak vormgegeven.

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Ben je benieuwd naar deze keukens en wil je hier meer over weten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten je graag kennismaken met de keukens in deze specifieke stijl door je mee te nemen langs de verschillende mogelijkheden en met plezier al je vragen te beantwoorden.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!