De greeploze keuken

Een greeploze keuken is voorzien van een modern en strak design. Een keuken die greeploos is uitgevoerd, heeft een overzichtelijke en geordende uitstraling. De keuken lijkt bovendien haast uit één geheel te staan, wat voor een prachtige eenheid zorgt. Om een keuken greeploos te maken, dient u, zoals het woord al zegt, de grepen uit de keuken weg te laten. Uiteraard bevinden zich dan effectieve alternatieven in de kastjes om deze te openen.

Greeploze vs. semi-greeploze keukens: wat zijn de verschillen?

Een keuken die greeploos is, is op verschillende manieren uit te voeren. Wanneer u voor een compleet greeploze keuken gaat, zijn de kastjes vaak voorzien van een push-to-open techniek. Door een klein duwtje te geven tegen het keukenkastje sluit en opent deze. Dit wordt ook wel de tip-on techniek genoemd, omdat slechts een klein duwtje genoeg is om de keukenkast open en dicht te laten gaan. Een semi greeploze keuken behoort ook tot de mogelijkheden. Bij een keuken die semi greeploos is, bevindt zich vaak wel nog een (nagenoeg) onzichtbare greep. Denk bijvoorbeeld aan een greeplijst in de keuken. Deze greeplijst is helemaal plat en haast niet zichtbaar. Deze zijn vaak bovenaan het kastdeurtje of de lade geplaatst, waardoor deze nog minder zichtbaar is. Een keuken met greeplijst is daarom een semi greeploze keuken.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Greeploze keukens in verschillende kleuren

Witte greeploze keuken

De greeploze keuken is verkrijgbaar in nagenoeg elke denkbare kleur. Een van de meest gekozen varianten is de keuken in wit die greeploos is uitgevoerd. Hierbij heeft u alsnog de keuze uit twee geheel verschillende uitstralingen: de keuken in mat wit die greeploos is en de keuken die in hoogglans wit en greeploos uitgevoerd is. Voor welke variant u ook gaat, met een greeploze witte keuken geniet u van een lichte en open uitstraling die makkelijk te combineren is met andere kleuren en materialen. De kleur wit laat de ruimte bovendien optisch groter lijken.  

Zwarte greeploze keuken

Voor een wat stoerder uiterlijk is de greeploze, zwarte keuken een zeer geschikte optie. De zwarte keuken die greeploos is uitgevoerd, lijkt haast uit een blok te bestaan en trekt direct de aandacht naar zich toe. Vindt u deze variant iets te donker? Voeg dan nog wat elementen toe in een andere kleur of materiaal.

Soft motion techniek

Een greeploze keuken is vaak ook voorzien van de soft motion techniek. Zoals de naam zelf al zegt, zorgt deze soft motion ervoor dat uw keukenkastjes of lades geruisloos sluiten. De soft close techniek zorgt er daardoor niet alleen voor dat hard dichtgesmeten keukenkastjes verleden tijd zijn, maar ook dat uw lades of kastjes niet snel zullen beschadigen. 

Greeploze onderdelen in de keuken

Greeploze keukenkasten

Er zijn een aantal onderdelen van de keuken greeploos te maken voor die kenmerkende, strakke uitstraling. De meest voorkomende is de keukenkast die greeploos is uitgevoerd. Door diverse technieken zijn deze zoals hierboven uitgelegd op een andere manier geruisloos te openen en te sluiten. De greeploze keukendeurtjes van de kasten zorgen ervoor dat de kastjes haast uit een vorm gegoten lijken te zijn. 

Greeploze oven

Ook de oven kan greeploos worden uitgevoerd. Deze oven is bijvoorbeeld te openen door een druk op de knop of door een volledig geïntegreerde ovengreep. De greeploze oven vloeit perfect over in de rest van de greeploze keuken. 

Greeploze koelkast

Voor een koelkast die greeploos is uitgevoerd, geldt hetzelfde. Deze is bijvoorbeeld te openen door een geïntegreerde greep in de koelkast die nagenoeg onzichtbaar is. De push to open techniek behoort ook bij sommige koelkasten tot de mogelijkheden.

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Wilt u meer weten over de keuken die greeploos is uitgevoerd? Maak dan eenvoudig een (online) afspraak met een van de adviseurs van Tulp Keukens. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en helpen u om de greeploze keuken van uw dromen te realiseren.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten