Klassieke keuken

De klassieke keuken is een keuken waarin iedereen zich direct thuis voelt. In klassieke keukens worden sierlijke elementen en sfeervolle, warme kleuren en materialen gecombineerd met moderne apparatuur met een klassieke uitstraling. Benieuwd naar de keuken in klassieke stijl? Bekijk hieronder een aantal voorbeelden en meer informatie over deze behaaglijke keukens.

De sfeer van een klassieke keuken

Deze nostalgische keuken doet terugdenken aan de ouderwetse keuken van vroeger. De keuken in oude stijl zorgt voor een gezellige sfeer. De typerende kenmerken zoals de sierlijke details, het gebruik van hout en sfeervolle tegeltjes nemen u mee terug naar de ouderwetse keuken van vroeger. Wanneer u de klassieke, oude keuken betreedt, voelt het echt als thuiskomen.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Klassieke keuken combineren met andere stijlen

De klassieke keuken leent zich ook uitstekend om te combineren met andere keukenstijlen. We zetten de meest voorkomende voor u op een rijtje. 

Klassiek landelijke keuken

De landelijke keuken gaat hand in hand met de klassieke keukenstijl. In een keuken die zowel klassiek als landelijk is, is hout een veelgebruikt materiaal. Bij de keuken in landelijke stijl wordt dit gecombineerd met keukenkastjes met sierlijke knoppen en een robuust werkblad. De landelijke houten keuken zorgt voor een rustieke keuken waarin u en uw familieleden zich graag verschansen om gezellig bij te kletsen of de lekkerste gerechten te koken. 

Klassiek moderne keuken

Bij de keuken die klassiek modern is uitgevoerd, wordt het nostalgische, warme karakter gecombineerd met de meest innovatieve, moderne keukenapparatuur. Hoewel een modern landelijke keuken wellicht niet de eerste combinatie is waar u aan denkt, geniet u met deze keuken juist van het beste van beide werelden. U heeft de nieuwste apparatuur, zoals u van een moderne keuken gewend bent, waardoor u handig en snel de lekkerste gerechten bereidt. Door een keuken modern landelijk uit te voeren, combineert u deze moderne apparatuur met een warm en nostalgisch design. Daardoor heeft u alleen de lusten van zowel de moderne als de landelijke keukenstijl.

 

Verschillende klassieke keukenopstellingen

Bij de klassieke keuken heeft u keuze uit nagenoeg elke keukenopstelling. Daardoor creëert u de klassieke dromen die perfect in uw ruimte past en aan al uw wensen voldoet. We laten u graag kennismaken met de verschillende mogelijkheden.

Klassieke keuken met eiland

Wanneer u gaat voor een klassieke keuken met kookeiland, creëert u niet alleen extra werkruimte en opbergruimte. U voegt naar wens namelijk ook een klassiek keukeneiland toe waaraan u gezellig samen kunt bijkletsen en borrelen. Een klassiek kookeiland past vaak perfect bij de rest van uw klassieke keuken en draagt bij aan het warme, nostalgische sfeertje van deze keukenstijl.

Klassieke hoekkeuken

Bij de klassieke keuken met een hoek benut u optimaal de ruimte. Een hoekkeuken in klassieke stijl zorgt er namelijk voor dat de hoek niet een ongebruikte, loze ruimte is. Deze beschikt namelijk vaak over een kast die speciaal voor een hoek is gemaakt.

Klassieke kleine keuken

Een kleine klassieke keuken behoort ook tot de mogelijkheden. Het gezellige karakter van een klassieke keuken en de kleine ruimte gaan vaak goed samen. Let er wel op dat u een kleine keuken in klassieke stijl niet al te vol propt met accessoires en drukke elementen, dit laat uw keuken namelijk kleiner lijken.

Klassieke U-keuken

De U-keuken in klassieke stijl heeft, zoals de naam al zegt, een U-vorm. Daardoor beslaat de keuken in U-vorm die klassiek is uitgevoerd vaak drie verschillende wanden. Of, er bestaat een los stuk wanneer de keukenruimte heel groot is. Dankzij de U-vorm kunt u snel overal bij zonder veel te hoeven lopen, wat deze keukenopstelling erg ergonomisch maakt.

Klassieke rechte keuken

De klassieke keuken die recht is uitgevoerd, beslaat slechts één wand en is daarom ideaal voor de wat kleinere of smalle ruimte. Een rechte keuken in klassieke stijl krijgt toch een speelse, grootse en gezellige uitstraling, dankzij het warme karakter en speelse elementen van deze keukenstijl.

Klassieke L-keuken

De L-keuken in klassieke stijl benut optimaal de ruimte. De keuken met L-vorm lijkt erg veel op de hoekkeuken, hoewel bij de L-keuken de twee zijdes niet vaak even groot zijn. Bij een hoekkeuken kan dit wel het geval zijn.

Klassieke parallel keuken

Met een parallelle klassieke keuken benut u de beide zijdes van de keukenruimte. Daardoor heeft u alles binnen handbereik als u in de keuken bezig bent.

 

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Wilt u meer weten over de klassieke keuken? Maak dan eenvoudig een (online) afspraak met een van de adviseurs van Tulp Keukens. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en helpen u om de keuken in klassieke stijl van uw dromen te realiseren.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten