De sfeer van een retro keuken

Deze keuken wordt ook wel omschreven als de nostalgische keuken en dat is niet voor niets. De retro keuken doet terugdenken aan de Oud-Hollandse keuken van vroeger waarin tientallen jaren geleden gezellig een warme maaltijd werd genuttigd na een dag lang hard werken. Deze ietwat ouderwetse keuken nodigt dan ook ontzettend uit tot gezellig samenzijn en heerlijke maaltijden koken. De keuken dankt zijn ‘oude stijl’ aan onder meer de bijzondere kleuren, opvallende tegeltjes, unieke accessoires en ronde vormen.

Ontwerp jouw keuken in 3D

  • Realiseer je eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van jouw keuken

  • Geef al je keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Retro onderdelen in de keuken

Hoe wordt de echte retro uitstraling dan toegevoegd aan een keuken? Dit gebeurt vooral door middel van karakteristieke, retro elementen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Retro keukenkast

Een mooie, grote, vintage keukenkast zorgt direct voor dat nostalgische gevoel van vroeger. Hoe ziet een keukenkast in vintage stijl er dan precies uit? De keukenkast heeft een oude uitstraling. Dit komt onder meer door de houtsoort waarvan deze kasten gemaakt zijn, soms in combinatie met glazen ruitjes die een kijkje bieden op de inhoud van de kast. Een vintage keukenkastje is er in ongekleurd hout, maar ook juist in opvallende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan mint, geel of blauw.

Retro koelkast

Het opvallendste onderdeel van de retro keuken is met verve de vintage koelkast, de retro vrieskast of zelfs een retro koel vriescombinatie. Verschillende opties, maar wat ze gemeen hebben zijn de opvallende deurhendels, die contrasteren met de kleur van de koelkast zelf. De koelkast in retro uitvoering heeft vaak ook een opvallende kleur. De retro koelkast in het zwart is bijvoorbeeld een populaire optie, maar ook andere pastel of juist opvallende knalkleuren behoren tot de mogelijkheden. Heb je wat minder ruimte in de keuken? Dan is een retro mini koelkast wellicht de perfecte keuze. 

 

Retro tegels in de keuken

Wat de retro stijl benadrukt, zijn de vintage tegels in de keuken. Deze kun je op verschillende manieren integreren, denk bijvoorbeeld aan vintage vloertegels of vintage wandtegels voor in de keuken. De keuken tegels in vintage stijl zijn vaak erg uniek vormgegeven. Dit zie je terug in zowel de vormgeving als de kleuren en opvallende motiefjes. Retro keuken tegels zorgen voor die excentrieke sfeer en voor een nostalgische, gezellige uitstraling.

Retro keuken accessoires

Wat deze keukenstijl écht compleet maakt, zijn de vintage keukenaccessoires. Zij zijn de kers op de taart en daardoor waan je jezeld echt in een keuken van tientallen jaren geleden. Denk bij retro keukenaccessoires bijvoorbeeld aan een ouderwets weegschaaltje, een vintage broodrooster, koffiemachine of waterkoker in een kek kleurtje en schaaltjes, vazen en bewaarpotten met een sierlijk uiterlijk.

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Ben je benieuwd naar deze keukens en wil je hier meer over weten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten je graag kennismaken met de keukens in deze specifieke stijl door je mee te nemen langs de verschillende mogelijkheden en met plezier al je vragen te beantwoorden.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!