RVS keukens

De RVS keuken, voluit de roestvrijstalen keuken, heeft een unieke uitstraling. Een keuken in RVS zorgt voor een professionele uitstraling. Dit materiaal is daarnaast ook goed te combineren met andere kleuren en materialen. De RVS keuken komt goed tot zijn recht in verschillende keukenstijlen.

Voordelen van een RVS keuken

De RVS keuken staat ook wel bekend als de horeca keuken. Dit is niet zonder reden. Om te beginnen ziet deze keuken eruit als een professionele keuken, waarin chefs de lekkerste gerechten bereiden. Een keuken in de horeca moet natuurlijk wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het materiaal van de keuken moet bestand zijn tegen vocht, vuil, vet en hittebestendig zijn. Laten dit nou net enkele van de voordelen zijn van een RVS keuken. De RVS horeca keuken roest bovendien niet, waardoor deze een lange levensduur is beschonken. Een RVS keuken is in de horeca daarnaast populair omdat deze weinig tot geen onderhoud vergt. Een doekje eroverheen halen en de keuken kan er weer een tijdlang tegenaan.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

RVS onderdelen in de keuken

U kunt ervoor kiezen om de gehele keuken in RVS uit te voeren, of slechts enkele elementen. We zetten graag voor u op een rijtje welke onderdelen er in RVS zijn uit te voeren.

RVS spoelbak

Een spoelbak in de keuken van RVS zien we terug in verschillende keukens. Dit komt omdat een spoelbak van RVS lang meegaat en onderhoudsarm is. Op het gebied van RVS wasbakken in de keuken zijn er bovendien tal van varianten. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een RVS spoelbak met afdruipgedeelte, een dubbele spoelbak in RVS of een spoelbak van RVS in ronde vorm. Een inbouwspoelbak van rvs behoort ook tot de mogelijkheden, deze zorgt voor een mooie eenheid met de rest van uw rvs keuken. Ook wat betreft kleur zijn er nog verschillende opties. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zwarte RVS spoelbak voor een stoere en tegelijkertijd luxe uitstraling?

RVS keukenblad

Een roestvrijstalen aanrechtblad is ook een populaire keuze, niet alleen in horeca keukens maar ook steeds meer voor particulieren. Een keukenblad van RVS is makkelijk schoon te maken. Hoewel er in een RVS aanrecht wel wat krassen kunnen ontstaan, vormen deze na een tijdje juist een geheel. Daardoor ziet het aanrechtblad van RVS er juist uniek en gelijkmatig gebruikt uit. Door te kiezen voor een rvs aanrechtblad met bijbehorende spoelbak, lijkt uw keuken haast uit één geheel te bestaan. Wanneer u voor een rvs spoelbak met kraangat kiest, voegt u er nog een mooie kraan aan toe geheel naar uw wens.

 

RVS keuken achterwand

Een RVS achterwand is in de keuken ideaal. Dit komt omdat vuil nauwelijks hecht aan een rvs spatwand. Het vuil dat wel op de rvs achterplaat in uw keuken belandt, is eenvoudig en snel schoon te maken. Met name een RVS achterwand boven de kookplaat is erg handig. Een gangbare maat van een RVS achterwand is 90x75. Ook een RVS achterwand van 90x65 behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van de afmetingen van uw keuken en hoe groot u de achterwand wil hebben. Door ook voor een keuken achterwand van RVS te kiezen, creëert u een mooie eenheid of juist een contrasterend element met een andere keuken.

RVS keukenkast

De kers op de taart zijn de keukenkastjes van RVS. Door keukenfrontjes van rvs en keukendeurtjes van RVS aan de kastjes toe te voegen, is de unieke aanblik van een keuken compleet in RVS helemaal af. Een vrijstaande, grote RVS keukenkast waarin u al uw keukengerei opbergt behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Ook voor de kastjes van RVS geldt dat deze weinig onderhoud vergen en jarenlang meegaan.

Verschillende keukenopstellingen

RVS keukenblok

Vooral in de horeca wordt vaak een keukenblok van RVS toegevoegd. Dit zorgt voor extra werkruimte die ook nog eens snel en eenvoudig schoon te maken is en tegen een stootje kan. Een keukenblok met RVS aanrechtblad heeft bovendien ook nog een unieke en professionele uitstraling.

RVS kookeiland

Een RVS keuken met keukeneiland behoort ook tot de mogelijkheden. Het RVS keukeneiland gebruikt u bijvoorbeeld voor extra werkruimte of om een spoelbak of fornuis op te plaatsen. Een RVS keuken met kookeiland is voor verschillende doeleinden in te zetten, zowel particulier als in de horeca. In de laatstgenoemde zien we deze variant het meeste terug.

 

Rvs keuken kopen

Wanneer u van plan bent om een ‘horeca keuken’ te kopen, vraagt u zich ongetwijfeld af wat de kosten zijn van deze rvs keuken. Want wat kost een gemiddelde horeca keuken nu precies? De prijs van een RVS keuken is afhankelijk van onder andere de grootte, de afwerking en de apparatuur die u erin wilt verwerken. En wilt u bijvoorbeeld een geïntegreerde wasbak of kookplaat toevoegen? Dit heeft allemaal invloed op de RVS keuken prijs. De RVS keukenblad prijs ligt op dit moment gemiddeld op ongeveer €250 per strekkende meter. Om alvast een realistisch beeld van de prijs te krijgen, kunt u gebruik maken van onze budgetplanner.

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Wilt u meer weten over de keuken in RVS? Maak dan eenvoudig een (online) afspraak met een van de adviseurs van Tulp Keukens. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en helpen u om de RVS keuken van uw dromen te realiseren.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten