Landelijke keukens

Met een landelijke keuken haalt u het gezellige boerenleven in huis. Wanneer u op zoek bent naar een keuken die warmte en nostalgie uitstraalt, valt een landelijke keuken ongetwijfeld bij u in de smaak. Deze authentieke keuken vormt het bruisend hart van de woning en is dan ook dé plek waarin wordt geleefd. Deze sfeervolle keukenstijl is enorm populair en dat is niet voor niets. Lees verder en ontdek de karakteristieke kenmerken van een landelijke keuken.

Natuurlijke materialen in combinatie met natuurlijke grijstinten

Hout, graniet en composiet zijn veelgebruikte materialen in een landelijke keuken. Zo zorgen houten keukenkastjes in combinatie met een werkblad van natuurlijk materiaal voor een authentieke uitstraling. Uw keuken wordt nog gezelliger wanneer u hier een grote, robuuste houten keukentafel aan toevoegt. Het gezellige, natuurlijk gevoel is ook terug te vinden in het kleurgebruik. Gebruik natuurlijke grijstinten zoals magnolia en antraciet. Of kies voor andere kleuren om uw eigen stijl te creëren.

Keukenapparatuur in een landelijke keukenstijl

De keukenapparatuur bepaalt voor een groot deel ook de uitstraling van een landelijke keuken. Zo is een groot fornuis en oven onder een brede schouw typerend voor een landelijke keukenstijl. Hierbij geldt: hoe groter, hoe beter. Of kies zelfs meerdere ovens voor optimaal kookplezier. Ook het fornuis mag zoveel mogelijk gaspitten bevatten om van het koken een feestje te maken. De typerende robuuste uitstraling van een landelijke keuken komt terug in het design van de apparatuur.

Kenmerkende onderdelen van een landelijke keuken

Een landelijke keuken karakteriseert zich daarnaast door een aantal onderdelen. Zo zorgen het hangende kookgerei en de wandplanken niet alleen een gezellige uitstraling, maar ook voor meer gemak tijdens het koken. De ornamenten en keukengrepen zorgen voor een nostalgische uitstraling. Een wijnrek en grove, houten planken zijn bovendien een sfeervolle toevoeging aan het geheel. In landelijke keukens kunt u eindeloos combineren. Voeg bijvoorbeeld moderne elementen toe voor een meer trendy uitstraling. Wilt u meer weten over een landelijke keuken? Kom dan langs onze winkel voor meer informatie.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Terug
Sluiten