Betonnen keukens

Het stoere, robuuste karakter van een betonnen keuken

Een betonnen keuken zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling. Door middel van een strakke en tijdloze uitstraling kan een betonnen keuken gecombineerd worden met veel verschillende keukenstijlen. Lees hier meer over de voor- en nadelen van dit sterke, robuuste materiaal en ontdek hoe het kan worden gecombineerd met verschillende keukenstijlen.

De mogelijkheden

Beton kan op verschillende manieren worden verwerkt in het design van een keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betonnen vloer, keukeneiland of gootsteen. Een betonnen vloer is duidelijk zichtbaar en bepaalt grotendeels de uitstraling van de keuken. Hetzelfde geldt voor een betonnen keukeneiland. Dit centrale punt van de keuken vormt het middelpunt. Met een geïntegreerde gootsteen kies je voor een subtieler effect van beton in de keuken. De geïntegreerde betonnen gootsteen zien we vaak terug in een industriële, moderne of design keuken. Een afzonderlijke spoelbak wordt juist weer vaak gebruikt bij een landelijke of een klassieke keuken. Een combinatie van beton met hout verzacht het robuuste effect.

Bekijk de keukencollectie

Een betonnen werkblad

Beton wordt vooral veel gebruikt voor het keukenblad. Doordat het een sterk materiaal is, heeft dit voordeel dat het keukenblad lang meegaat in het gebruik. Een betonnen keukenblad past bij vrijwel iedere keukenstijl. Het natuurlijke materiaal versterkt bijvoorbeeld de moderne uitstraling van een strakke keuken en zorgt voor een opvallend contrast in  een landelijke keuken. Met een betonnen werkblad zorg je voor een stoer en robuust accent in jouw keuken. Daarnaast kun je ook variëren met de dikte van het werkblad. Een dunner betonnen werkblad zorgt voor een minder robuuste uitstraling in de keuken dan een dik werkblad.

Bekijk de keukencollectie

Het onderhoud van beton

Beton is een stevig materiaal, maar vergt wel enig onderhoud. Om het materiaal schoon te houden kan groene zeep worden gebruikt. Het gebruik van synthetische schoonmaakmiddelen moet echter vermeden worden, dit kan het beton namelijk beschadigen. Beton is een poreus materiaal en is daarom gevoelig voor vlekken. Het is dan ook belangrijk om het materiaal regelmatig te voorzien van een beschermende laag, om het risico op vlekken te verminderen. Bij normaal gebruik en het juiste onderhoud kan na verloop van tijd een lichte kleurnuance optreden. Dit is normaal en ook vrijwel niet te voorkomen. De lichte kleurnuance zorgt ervoor dat het beton een unieke kleur krijgt en geeft dus een persoonlijke touch aan het keukendesign.

Bezoek een showroom bij jou in de buurt

Bezoek een van de showrooms

Ben je benieuwd geworden naar de uitstraling van een betonnen keuken? Kom naar een van onze showrooms om enkele voorbeeldkeukens met eigen ogen te zien. Daarnaast staan de professionele adviseurs van Tulp Keukens altijd voor je klaar en voorzien je graag van een gepast advies.

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen