Innovatief en praktisch

Fenix in de keuken

Keukens van fenix: innovatief en praktisch materiaal

Fenix is een relatief nieuw materiaal dat gebruikt wordt in keukens, met name in aanrechtbladen. Het materiaal kenmerkt zich door de extreem matte afwerking. Hierdoor heeft het materiaal een stijlvolle uitstraling en komt het goed tot zijn recht in moderne keukens. Tulp Keukens vertelt je meer over het innovatieve fenix en de toepassingen op keukengebied. Lees verder en laat je inspireren!

Wat is fenix voor materiaal?

Fenix is zeer stevig materiaal, gemaakt van geïmpregneerd kraftpapier met thermohardende harsen. Wat fenix zo uniek maakt, is de extreem matte uitstraling dankzij nanotechcoating. Deze soft-touch technologie laat de toplaag tevens zijdezacht aanvoelen. Het resultaat is een luxe materiaal dat niet reflecteert en exclusief oogt.

Eindeloze toepasmogelijkheden in de keuken

Fenix is een materiaal dat steeds vaker in keukens wordt toegepast, zowel in werkbladen als keukenfronten. Het materiaal is zeer geschikt voor, bijvoorbeeld, design keukens. Ook in moderne keukens is fenix mooi te combineren met natuurlijke materialen, zoals natuursteen of hout. Wil je voor een speels effect gaan? Combineer dan het extreem matte fenix met hoogglanzende keukenkastjes.  

Fenix als veelzijdig keukenmateriaal

Naast de stijlvolle uitstraling kent fenix vele praktische voordelen. Zo maken kleine krassen geen kans bij dit materiaal. Dankzij het zelfherstellende vermogen, kun je krasjes eenvoudig wegpoetsen met warm water. Daarnaast is fenix hittebestendig, hygiënisch en bestand tegen vingerafdrukken. Net als bij andere werkbladen is het verstandig om onderzetters of een snijplank te gebruiken om blijvende schade te voorkomen. Vermijd daarnaast agressieve schoonmaakmiddelen of schurende producten. Dankzij de dichte structuur en het gladde, antibacteriële oppervlak voldoet een milde reiniging en blijft het materiaal jarenlang mooi.

Kom naar de showroom

Wil je meer weten over fenix en op welke manieren we dit toepassen in onze keukens? Kom dan langs in één van onze showrooms. Hier staan onze deskundige adviseurs klaar om je te helpen met al je vragen. Zij brengen je wensen geheel vrijblijvend in kaart en voorzien je van een passend advies.

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen