3 redenen waarom je voor een L-keuken zou kiezen

De voordelen van een L-keuken

Heb jij altijd ruimte te kort?

10 slimme tips voor meer opbergruimte in de keuken

De L-vormige keuken is het meest populaire model in Nederland. De letter L wordt gevormd doordat de keuken tegen twee wanden is geplaatst; een lange en een korte wand. Omdat dit keukentype in een hoek is ingebouwd, wordt de L-keuken ook wel hoekkeuken genoemd.

Oorsprong L-keukens

Deze keukenvorm vindt zijn oorsprong zo’n 50 jaar geleden en was een reactie op de kleine rechte keukens van toen. In de jaren erna werden de woningen groter en groeiden de keukens mee. De minimale maatvoering die nodig is voor een hoekkeuken is dan ook 240cm x 150cm. Met de komst van de L-keuken kregen we ook meer mogelijkheden dan een rechte keuken.

Wat zijn de drie belangrijkste redenen om te kiezen voor een L-keuken?

1. Ergonomisch optimaal

De L-keuken is ergonomisch gezien ideaal. Hiermee bedoelen we dat de indeling van de keuken optimaal is. Het fornuis wordt vaak geplaatst in de korte zijde, met de spoelbak daar schuin tegenover aan de lange zijde. De koelkast wordt dan aan het einde van de lange zijde geplaatst. De loopafstanden tussen spoelbak, fornuis en koelkast zijn hierdoor minimaal en alles is binnen handbereik.

2. Veel werk- en bergruimte

De L-vormige keuken is mede zo populair omdat deze ideaal is voor gezinnen vanwege zijn vele werk- en bergruimte. Door de lange wand krijgt je werkblad een extra groot oppervlak. Daarnaast heb je relatief veel opbergruimte in de onderkasten en zijn bovenkasten vaak overbodig. Hierdoor creëer je meer ‘lucht’ in de keuken en oogt deze minder vol en druk.

3. Biedt veel mogelijkheden

Deze keukenvorm biedt ook net wat meer mogelijkheden dan een rechte keuken. Hier enkele ideeën.

Als je keuken groot genoeg is, kun je ook een eettafel plaatsen.  Hierdoor maak je van je keuken een echte leefruimte. Denk er wel aan om minstens 90 cm loopruimte vrij te houden om goed te kunnen bewegen.

De lange zijde van de L-keuken biedt de mogelijkheid om een kastenwand te maken waarin keukenapparatuur geplaatst kan worden. Deze geïntegreerde oplossing is niet alleen mooi maar ook zeer praktisch.

Vroeger hadden L-keukens of hoekkeukens last van verloren ruimte in de hoeken maar dankzij hedendaagse technieken is dit geen probleem meer. Je kan nu kiezen voor hoekladekasten die de ruimte optimaal benutten.

Welke opstelling past het beste in jouw keuken? 

Genoeg redenen om voor een L-vormige keuken te kiezen. Maar wellicht past een andere vorm beter in de beschikbare ruimte. Zo zijn er in totaal vijf standaard keukenvormen te onderscheiden: enkelwandig, dubbelwandig, U-vormig, G-vormig, en de eilandkeuken.  Wil je weten hoe mooi een dergelijke keuken eruit ziet? Bekijk dan eens voorbeelden van L-keukens in ons keukenmagazine. Deze is hieronder gratis te downloaden.

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Keukens
Terug
Sluiten