Verschillende soorten achterwanden

5 ideeën voor de achterwand van je keuken

5 ideeën voor de achterwand van je keuken

Heel lang waren tegels de enige keuze voor de achterwand van je keuken. Die tijd is een beetje voorbij. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden en alternatieven voor een keuken achterwand. Door de diversiteit in keukenstijlen variërend van modern tot nostalgisch is er ook meer aandacht gekomen voor de achterwand. En dat is belangrijk, want een achterwand is bepalend voor de sfeer en het karakter van je keuken. Welke achterwanden worden het meest toegepast? Je kunt verschillende kanten op als het gaat om achterwanden: 

Gestuukte achterwand

De allergoedkoopste manier is om deze te stuken en te verven. Gebruik het liefst watervaste verf, maar krijt en kalk verf kunnen ook en hebben net even meer cachet. Wel in combinatie met een sealer zodat je de achterwand goed kunt schoonmaken. Een groot voordeel van deze achterwand is dat je 'm ook eenvoudig weer een ander kleurtje geeft als je 'm zat bent.

Glazen keuken achterwand

Een glazen achterwand heeft als grote voordeel dat je het met gemak schoon kunt houden. Vaak kan een glazen achterwand uit één geheel worden gemaakt. In veel gevallen is het ook mogelijk om uitsparingen voor bijvoorbeeld hoeken en stopcontacten te laten aanbrengen. Een achterwand in glas kan uitgevoerd worden in een hardglazen variant en een (goedkopere) normale variant.

RVS achterwand

Een achterwand van roestvrijstaal is een veelgebruikte oplossing. Je ziet ze vaak terug in een moderne of industrieel ogende keuken. Voordeel van een RVS-achterwand is dat deze net als de glazen achterwand goed schoon te maken is. Je kunt de RVS-achterwand dan ook zonder problemen achter de kookplaat plaatsen. Een nadeel is wel dat je er snel vlekken op ziet, zoals vetvlekken en vingerafdrukken. Gelukkig zijn er genoeg speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar zodat je achterwand snel weer schoon is.

Natuurstenen achterwand 

Een natuurstenen achterwand voor je keuken is niet goedkoop. Daarentegen is een natuurstenen achterwand vrijwel overal tegen bestand en ook nog eens eenvoudig te onderhouden. Wat je veel ziet is dat het werkblad doorloopt in de achterwand. Dat is een heel praktische oplossing.

Betegelde achterwand

Of toch maar een achterwand met tegels? Ach, waarom ook niet? Juist met tegels kun je je eigen identiteit aanbrengen in de keuken. Metrotegels, mozaïektegels of grote vloertegels. Er is veel mogelijk. Voordeel van een tegelwand is dat deze vaak goedkoper is dan andere achterwanden. Een nadeel is  wel dat de tegelvoegen snel vuil worden en moeilijk te reinigen zijn. Hierdoor blijft een achterwand van tegels op de lange termijn niet altijd even mooi.

Meer inspiratie

Zoals je ziet, volop keuze in achterwanden. Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen, denk dan naast de opstelling, de keukenkasten en het aanrechtblad ook eens aan de keuze voor de achterwand. Deze bepaalt voor een groot deel het aanzicht van de keuken. Wil je meer inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken? Download dan hieronder ons gratis keukenmagazine.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ik hou je graag op de hoogte van de leukste nieuwtjes

Sofie van Velzen

Blog schrijfster Tulp

Terug naar het overzicht

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten