4 super grote ideeën voor een super kleine keuken

De gemiddelde nieuwbouwwoning heeft een keuken die vaak niet groter is dan 10 m². Maar een oppervlakte van 7 of 8 m² of zelfs nog kleiner komt natuurlijk ook voor. Dan is het tijd voor grootse ideeën voor deze kleine ruimte.

De vijf beste tips voor meer bergruimte in de keuken

Opbergen en organiseren zijn eigenlijk twee verschillende taken. Je kunt genoeg bergruimte in je keuken hebben, maar deze ruimte inefficiënt gebruiken. Het omgekeerde kan natuurlijk ook.

3 redenen waarom je voor een L-keuken zou kiezen

De L-vormige keuken is het meest populaire model in Nederland. De letter L wordt gevormd doordat de keuken tegen twee wanden is geplaatst; een lange en een korte wand. Omdat dit keukentype in een hoek is ingebouwd, wordt de L-keuken ook wel hoekkeuken genoemd.

Ruimte winnen in de keuken door slimme oplossingen

Zijn uitpuilende kasten en rommelige lades voor jou erg herkenbaar? Dat is vaak een teken dat je niet efficiënt omgaat met de bergruimte in je keuken. Het gebrek aan bergruimte is dan ook nummer één op de lijst van ergernissen in de Nederlandse keuken.

Hoe kies ik verlichting voor in mijn keuken?

Een lichtplan voor de keuken wordt nog te vaak ‘onderbelicht’ en is een sluitpost in het keukenbudget. Terwijl licht juist een element is dat sfeer in de keuken brengt. Licht moet natuurlijk vooral functioneel zijn. Je wilt donkere hoeken vermijden want de keuken is tenslotte dé plek waar we werken met scherpe messen en hete pannen.

10 slimme tips voor meer opbergruimte in de keuken

Of je nu een grote of een kleine keuken hebt, bijna iedereen klaagt over het gebrek aan opbergruimte. Gelukkig zijn hiervoor vele slimme oplossingen bedacht. Lees onze 10 tips voor meer opbergruimte in de keuken.

De perfecte kast indeling voor in de keuken

Je trekt de kastdeur open en de inhoud valt je onverwachts tegemoet. Je verrekt je nek bijna om te kijken wat er helemaal achter in de kast ligt. Is dit voor jou herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd dat je eens gaat kijken hoe je de keukenkasten efficiënter kunt indelen.

In de greep van keukengrepen | Tulp Keukens

Je staat er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar grepen maken je nieuwe keuken helemaal af. Dat noemen we ook wel ‘afstylen’. Maar waaruit kun je zoal kiezen? En welke knop of greep past het best bij welke keukenstijl? Je leest het in deze blog!

Welk werkblad is geschikt voor mijn keuken?

Het is erg verleidelijk om direct voor het mooiste werkblad te gaan. Of dat nu van hout, glas, graniet, composiet of zelfs beton is gemaakt. Maar zaken zoals duurzaamheid, onderhoud en kosten zijn ook belangrijke criteria. Welk werkblad is de juiste keuze voor jouw keuken? Wij helpen je graag op weg met enkele tips.

Meer opbergruimte in de keuken

Bijna iedereen wil graag meer opbergruimte in de keuken. Dit is de plek waar je vaak ruimte te kort komt wat onhandig is. Tijdens het koken heb je bijvoorbeeld geen tijd om je pannen of ander keukengerei uit een ander vertrek te halen. Daarom geven wij je vijf tips waarmee je eenvoudig meer opbergruimte in de keuken creëert.

Hoe kies ik de juiste spoelbak voor mijn keuken?

Ondanks dat de spoelbak een onmisbaar element in de keuken is, blijft het een ondergeschoven kindje. Men kiest als snel voor een standaard model in een standaard uitvoering: een vierkante spoelbak in RVS. Was er vroeger weinig keuze in spoelbakken, tegenwoordig zijn er verschillende vormen, modellen, kleuren en maten om uit te kiezen.

5 ideeën voor de achterwand van je keuken

Heel lang waren tegels de enige keuze voor de achterwand van je keuken. Die tijd is een beetje voorbij. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden en alternatieven voor een keuken achterwand. Door de diversiteit in keukenstijlen variërend van modern tot nostalgisch is er ook meer aandacht gekomen voor de achterwand.

Hotte keukentrend: de kokend water kraan

Warm water is onmisbaar in elke keuken. We gebruiken het om te koken en vaat af te wassen of af te spoelen. Afhankelijk van je warmwatervoorziening moet je vaak best lang wachten. En wil je kokend water voor een kopje thee dan moet je een fluitketel op het vuur zetten of een snelkoker gebruiken. En al dat wachten vinden we erg vervelend. De markt gaf toen de oplossing: de kokend water kraan!

Hoe bereken ik de kosten voor mijn keuken?

Bij de aanschaf van een keuken spelen verschillende aspecten een rol. Uit onderzoek van Tulp Keukens is gebleken dat men de prijs van de keuken het belangrijkst vindt.