Tulp Keukens

Binnenkijken bij Daphne en Leo

De keuken is het centrale punt in huis

Daphne en Leo droomden over een prachtige keuken met een luxe uitstraling voor hun Rotterdamse appartement.‘We wilden een keuken met een wow-effect. Dat is gelukt.’

Daphne’s zus kocht eerder een Tulp-keuken in Waalwijk en was erg te spreken over de hulp die ze had gehad van adviseur Twan. Twan reisde daarom speciaal voor Daphne en Leo naar de vestiging in Rotterdam. Samen met hem stelden ze hun ideale keuken samen. Daphne: “We zijn bij het verbouwen van ons nieuwe appartement begonnen bij de keuken, want die bevindt zich middenin het huis.

We wilden een mooie, maar ook praktische keuken met voldoende bergruimte en duurzame apparatuur.” Daphne en Leo kozen voor een stijlvolle zwarte houten keuken en marmeren werkbladen. Alle onderdelen werden speciaal op maat gemaakt in de Tulp-fabriek in Rijssen. De boven- en onderkasten zijn greeploos en de koelkast, vriezer en vaatwasser zijn netjes verborgen achter fronten.

In de keramische Bora kookplaat in het kookeiland is een slimme afzuiginstallatie verborgen. De inbouwoven en magnetron zijn van Miele. Opvallend detail is de zwarte spoelbak met de zwarte Quooker die een dubbelfunctie heeft. “De keuken is nu echt mijn lievelingsplek in huis. Als we visite hebben, zitten we altijd in de keuken en niet in de woonkamer. Dat is ook extra gezellig bij het koken.”

 

Twan kwam op huisbezoek om de ruimte te bekijken en op te meten. Hij raadde aan om het kookeiland precies in het midden van de ruimte te plaatsen, zodat de keuken het centrale punt in huis zou zijn. Ook adviseerde hij om de kookplaat niet in het midden, maar juist meer naar links te plaatsen. Daardoor ontstond rechts een groter werkblad met meer kookgemak.

De nieuwe gietvloer is over de bestaande vloer gelegd. De spoelbak is daarom niet op het kookeiland geplaatst, maar tegen de muur. Zo hoefde de vloer niet opengebroken te worden om de waterleiding te verleggen. Tenslotte werden de acht bovenkasten op een ideale hoogte geplaatst. Daphne: “Twan dacht echt mee. Hij stelde bijvoorbeeld voor om in de hoek van het werkblad extra stopcontacten te plaatsen voor ons koffiezetapparaat.” 

Adviseur Twan:

“Bij deze keuken hebben we samen met Daphne en Leo acht plannen gemaakt voor we het ideale ontwerp hadden. Dat doen we gewoon, want we streven naar perfectie. Ook de vakmensen in de fabriek denken mee over mogelijkheden en oplossingen en we adviseren klanten over praktische zaken waar ze zelf nog niet aan hebben gedacht. Dat is typisch Tulp. De drie meter lange eettafel paste bijvoorbeeld niet in de lift. Takelen ging niet, want dit appartement ligt op de 27e verdieping. In overleg hebben we een mooie plek voor de naad gekozen.” 

Keukenadviseur Tulp Keukens

Kom langs!

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Tulp Keukens? Of wilt u zien hoe de stijl, kleuren en materialen die u in gedachten hebt tot zijn recht komen in een keukensetting? Maak dan een afspraak bij één van onze showrooms. Zo bent u verzekerd van advies van onze professionele keukenadviseurs.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten