Warm en sfeervol

Breng de natuur naar de keuken

Breng de natuur naar de keuken

Natuurlijke materialen toepassen in de keuken is een echte aanrader. Want wat is er nu mooier dan de natuur een beetje in huis te halen? Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een houten of natuurstenen aanrechtblad of door de keuken aan te kleden met prachtige plantjes. Natuurlijke materialen in de keuken zorgen voor veel warmte en sfeer in uw woning. Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van natuurlijke materialen in de keuken? Lees dan verder en laat u inspireren!

Een natuurlijke uitstraling met plantjes

Planten zijn een echte aanrader in de natuurlijke keukenstijl. Plantjes geven de strakke en soms zelfs saaie keuken namelijk een warme en speelse sfeer. Daarnaast zorgen de planten in de keuken niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor een frisse ruimte. Planten geven namelijk zuurstof af en zuiveren de lucht in de ruimte. Heeft u genoeg ruimte in de keuken? Overweeg dan eens een klein kruidentuintje in de keuken. Dit zorgt niet alleen voor een natuurlijke sfeer, maar ook voor verse kopjes muntthee en heerlijke recepten met verse basilicum. Eet smakelijk!

Natuursteen, marmer en beton

Aanrechtbladen worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Bij het ene aanrechtblad komt de natuurlijke uitstraling direct naar boven en bij andere materialen is het natuurlijke materiaal minder goed herkenbaar. Steeds vaker wordt er gekozen voor een stenen materiaal aanrechtblad. Natuursteen, marmer, composiet of graniet: al deze materialen zijn duurzaam en zorgen voor een natuurlijke en warme uitstraling in de ruimte.

Ook beton is een echte aanrader in een natuurlijke keuken. Een betonnen aanrechtblad is erg populair dankzij de warme en robuuste ‘look and feel’. De natuurlijke en massieve uitstraling van beton past goed bij een stoer en warm interieur, zoals in de industriële of landelijke keukenstijl. Omdat beton gegoten wordt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarnaast is dit materiaal hard, hittebestendig en slijtvast, waardoor het lang meegaat. 

Warme, houten keukens

De natuurlijke keukenstijl kunt u ook prachtig creëren met het materiaal hout. Of dit nu is door een subtiele wandplank of een complete houten keuken, alles is mogelijk. Een houten aanrechtblad is een veelgekozen keuze en kunt u prachtig combineren met ieder ander materiaal. Hierdoor kunt u het goed integreren in iedere keukenstijl. Een houten werkblad valt direct in het oog en straalt warmte uit in de keuken. Een houten aanrechtblad dient echter wel goed afgewerkt te worden en regelmatig te onderhouden.

Bij een complete houten keuken zijn ook de kastjes gemaakt van hout. Dit past perfect bij de landelijke keukenstijl. Wilt u het materiaal hout op een subtiele manier terug laten komen? Overweeg dan eens houten details in uw keuken. Denk bijvoorbeeld aan een houten wandplank of houten keukenaccessoires. Het materiaal hout is makkelijk bewerkbaar en hierdoor verkrijgbaar in diverse afwerkingen en tinten. Kies de tint die past bij uw interieurstijl en maak van uw woning een mooi en stijlvol geheel. 

Kom langs en laat u inspireren!

Zijn de natuurlijke materialen in de keuken iets voor u en wilt u de mogelijkheden met eigen ogen bekijken? Kom dan langs in een van onze winkels. Maak direct een afspraak met een van onze specialisten en ontvang de hulp die u nodig heeft. Samen kijken we wat het beste bij uw wensen en uw keukeninrichting past. Bij Tulp Keukens is alles mogelijk.

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Keukens
Terug
Sluiten