Tulp Keukens

Het creëren van een complementaire keuken

Wat is een complementaire keuken?

In een complementaire keuken werk je met verschillende, contrasterende kleuren. Vaak staan deze kleuren tegenover elkaar op de kleurencirkel, om zo een opvallend effect te creëren. Hierbij kun je felle kleuren met elkaar combineren voor een opvallend effect, maar ook door het samenbrengen van diverse kleurtinten bereik je het complementaire kleureneffect. Ben je benieuwd hoe jij deze keukentrend kunt toepassen in jouw keuken? Lees dan snel verder voor de mogelijkheden en laat je inspireren.

Hoe kies ik complementaire kleuren voor mijn keuken?

De basis van een complementaire keuken ligt, zoals hierboven benoemd, bij de kleurkeuze. Complementaire kleuren vormen een interessant contrast, maar passen juist hierdoor heel goed bij elkaar. Wel is het belangrijk om de kleuren goed met elkaar te balanceren. Lichte tinten gaan goed samen met andere lichte kleuren, maar niet met felle tinten. Let er daarom goed op dat je deze van elkaar gescheiden houdt. Door te spelen met de felheid van de gekozen kleuren kies je zelf hoe opvallend het kleureffect in jouw keuken wordt.
 

Hoe creëer ik een complementaire keuken?

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het toepassen van kleuren in de keuken. Allereerst kun je ervoor kiezen om de gekozen complementaire kleuren te verwerken in de meubels en apparatuur. De Eclipse Zweden is een mooi voorbeeld hiervan. De kleuren zorgen voor een speels, opvallend effect, maar ze maken de keuken niet te druk. Vind je het verwerken van kleuren in het keukenmeubilair toch iets teveel van het goede? Dan kun je er ook voor kiezen om de kleuren terug te laten komen in keukenaccessoires. De waterkoker, koelkast of andere losse elementen kun je aanschaffen in de gewenste kleur om toch het contrasterende effect te creëren. Hou daarnaast ook in gedachten dat het niet altijd om felle kleuren hoeft te gaan, maar dat je ook kunt variëren met donkere en lichte tinten voor een rustigere uitstraling.

Vraag ons gratis magazine aan

Wil jij nog meer (kleuren)inspiratie opdoen voor de aankoop van jouw nieuwe keuken? Bestel dan hier ons gratis magazine dat boordevol inspiratie, sfeerbeelden en ideeën staat. In het magazine vind je alle mogelijkheden bij Tulp keukens. Het aanvragen van het magazine is geheel gratis en vrijblijvend.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten