Tips en tricks voor een praktische keuken

De perfecte kast-indeling

De perfecte kast-indeling

Je trekt de kastdeur open en de inhoud valt je onverwachts tegemoet. Je verrekt je nek bijna om te kijken wat er helemaal achter in de kast ligt. Is dit voor jou herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd dat je eens gaat kijken hoe je de keukenkasten efficiënter kunt indelen.

Ik schreef eerder al eens over hoe lastig het is om keukenlades netjes en overzichtelijk te houden. Hetzelfde geldt ook voor keukenkasten.  In deze blog geef ik je handige tips voor praktische kast-indelingen.

Hoeklade kast: slim gebruik van verloren hoeken

Met deze kast wordt de ‘verloren’ ruimte in een hoek op ergonomische wijze en optimaal benut. De kast bestaat uit binnenlades die volledig uittrekbaar zijn en van alle kanten goed bereikbaar. Eén blik in de la is voldoende om te zien of je voorraad op orde is. Dit type voorraadkasten bieden je een zee aan opbergruimte. Afhankelijk van de hoeveelheid bergruimte die jij nodig hebt, kun je de ruimte in breedte en in hoogte eenvoudig aanpassen. Handige hoge rug- en zijwanden zorgen ervoor dat verpakkingen niet uitsteken of naar buiten schuiven. En deze kast is niet alleen geschikt voor kleine keukenspullen. Hoekladekasten zijn er ook voor zwaargewichten want ze kunnen belast worden met een gewicht tot 65 kg.

Apothekerskast: ware opbergkampioen

Dit type kast verovert langzaam de Nederlandse keukens. Net als de hoekladekast heeft de apothekerskast volledig uittrekbare lades. Hiermee heb je  eenvoudig toegang tot de opgeborgen spullen zonder dat je diep moet graaien of op de knieën moet gaan wat bij gewone keukenkasten nog wel eens aan de orde is. De nieuwe generatie apothekerskasten maakt het ook mogelijk de gehele inhoud na uittrekken 90 graden te draaien. Zo wordt de volledige diepte van de lades in de breedte zichtbaar en bereikbaar. 

Kast op maat: unieke oplossingen

Kasten zijn er in vele standaard maatvoeringen. Zo zijn de standaard breedte maten 15, 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, 120, 140, 160, en 180 cm. Dat lijkt een ruime keuze in maatvoering, maar toch komen hier veel aanpassingen voor. Tijdens het inmeten blijkt de muur toch een andere maatvoering te hebben waardoor kasten moeten worden aangepast. Ook komen we vaak kasten tegen die in de woonkeuken of woonkamer worden gebruikt en bij de keuken moeten aansluiten. Denk daarbij aan open kasten met vakken en nissen. Het grote voordeel van een keuken op maat is dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van elke centimeter. Verloren hoeken, loze ruimtes en schuine wanden krijgen een unieke oplossing voor een praktische keuken en ergonomische inrichting.

Maak een afspraak en kom langs de winkel

Wil jij meer weten over praktische kast-indelingen? Maak dan een afspraak en kom langs in één van onze showrooms. Hier helpen onze deskundigen je graag bij jouw ideale keuken. 

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.