De vele voordelen van een granieten werkblad

Voordelen van graniet


6 Redenen om voor een werkblad van graniet te kiezen

 

Waarom een werkblad van graniet?

Granieten werkbladen zijn populair en geven je keuken een mooie, luxe uitstraling. De keuze uit het kiezen van een werkblad voor je keuken kan lastig zijn. Het is daarom goed je te verdiepen in wat een werkblad je te bieden heeft. Daarom geven we in dit blog 6 redenen om voor een werkblad van graniet te kiezen.

 

  1. Natuurlijke schoonheid

Als eerste is een werkblad van graniet 100% puur natuur, omdat het materiaal niet bewerkt wordt. Het is een zuivere schoonheid zoals de natuur het gemaakt heeft. Graniet is een natuursteen en komt onder andere voor in België, Noorwegen, Zweden en Frankrijk.

 

  1. Uniek

Deze natuursteen bestaat uit mineralen en die bepalen ook de kleur. Hierdoor is ieder werkblad van graniet uniek. De hoofdkleuren waarin graniet verkrijgbaar is, zijn zwart, roze en wit. Een werkblad in een zwarte granieten kleur zorgt voor een nog meer luxe uitstraling en past daarom het best bij een moderne keukenstijl.

 

  1. Duurzaam

De derde reden om voor een werkblad van graniet te kiezen is, omdat deze duurzaam is. Het spreekwoord zegt het eigenlijk al: “zo hard als graniet”. Door het uithardingsproces is dit natuurproduct van soms wel duizenden jaren oud keihard en heel duurzaam. Daarnaast wordt graniet door dit proces krasvast, stootvast en hittebestendig.

 

  1. Graniet gaat jarenlang mee

De meeste keukens gaan ongeveer 30 jaar mee. Sommige hebben daarnaast veel onderhoud nodig om mooi te blijven zoals bij een houten of betonnen werkblad het geval is. Bij graniet is hier geen sprake van. Doordat het een natuurmateriaal is dat uit één stuk steen gewonnen wordt, zal het blad niet snel tekenen van slijtage vertonen. Hierdoor gaat dit werkblad vaak minimaal twee keer zo lang mee dan andere werkbladen.

 

  1. Waardevast

Met een granieten werkblad weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. Aan deze mooie natuursteen hangt een aardig prijskaartje, maar het goede nieuws is dat ze zeer waardevast zijn. Je hoeft ze namelijk niet te vervangen, wat bij andere werkbladen wel het geval kan zijn. De prijs van graniet wordt uiteindelijk bepaald door de waarde die je hecht aan de zeldzaamheid en samenstelling van het werkblad. Ook nog goed om te weten is dat deze mooie natuursteen vaak één van de pluspunten is bij de verkoop van een woning.

 

  1. Onderhoudsvriendelijk

De laatste reden om voor een werkblad van graniet te kiezen is vanwege de onderhoudsvriendelijkheid. Wanneer je het werkblad op de juiste wijze laat sealen, heb je weinig onderhoud aan het werkblad. Dit luxe werkblad neemt namelijk geen vloeistoffen op waardoor er geen vlekken kunnen ontstaan. Ook gaat het bacteriegroei tegen en kun je het gladde oppervlak heel makkelijk met zeep en een zachte doek eenvoudig afnemen.

 

 

 

 

Nog meer inspiratie nodig?

Ben je na het lezen van dit blog benieuwd naar de mogelijkheden van een werkblad van graniet en wat Tulp Keukens je allemaal te bieden heeft? Kom dan langs in één van onze winkels!

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.