Overzichtelijk, gemakkelijk en opgeruimd

De vijf beste tips voor meer bergruimte in de keuken

De vijf beste tips voor meer bergruimte in de keuken

Opbergen en organiseren zijn eigenlijk twee verschillende taken. Je kunt genoeg bergruimte in je keuken hebben, maar deze ruimte inefficiënt gebruiken. Het omgekeerde kan natuurlijk ook. Je hebt weinig bergruimte in je keuken, maar deze ruimte benut je wel ten volste. In deze blog geven we je graag tips hoe je meer bergruimte in de keuken kunt creëren.

Is deze werkwijze geschikt voor iedereen? 

Deze werkwijze werkt niet voor iedereen even handig. Het hangt af van je lifestyle, grootte van je keuken, budget en ga zo door. Maar er zijn altijd wel dingen die we allemaal kunnen doen om onze keuken zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit ziet er niet alleen opgeruimder uit, maar is ook gemakkelijker tijdens het koken. 

Tip 1: Opruimen creëert direct meer bergruimte

Het eerste wat je eigenlijk moet doen is alle items verwijderen die je niet of nauwelijks gebruikt. Je kent ze wel… de fonduepan, de broodmachine, de pastamachine, die 24 rollen keukenpapier die in de aanbieding waren. Het volgende aandachtspunt is om de spullen die je wel gebruikt bereikbaar en in zicht te houden. Zichtbaarheid is het toverwoord. Ik heb gemerkt dat als voedsel in zicht is het ook meer wordt gegeten. Vergelijk maar eens fruit op de fruitschaal en fruit in de koelkast. Hetzelfde geldt ook voor droge etenswaren zoals pasta, rijst en kruiden, specerijen, noten of rozijnen. Plaats ze in doorzichtige luchtdichte containers en label ze.

Tip 2: Gebruik uittrekbare laden

Uittrekbare laden zijn erg handig omdat je in een oogopslag kan zien wat achterin de la ligt. En bovendien kun je er nu ook eenvoudig bij en hoef je niet blind in de lade te graaien. Wist je trouwens dat je met lades tot  55% meer opbergruimte kunt creëren? Lade indelingen zijn ook een efficiënte manier om je borden, kommen en soepborden te organiseren. 

Tip 3: Schaf verstelbare planken aan

Met op maat gemaakte kasten met verstelbare planken op verschillende hoogtes kun je een kast efficiënter indelen. Zo kun je de kast onderin inrichten met lage spullen zodat dit één of twee extra planken bovenin oplevert. Ook kun je gebruikmaken van een handige plankinzet waardoor je als het ware een extra plank toevoegt.

Tip 4: Kies voor hoge bovenkasten en hoekkasten

Vervang bestaande bovenkasten door hogere bovenkasten (60 of 90 cm). Deze extra centimeters in hoogte geven je perfecte bergruimte voor items die je minder vaak gebruikt. En vergeet de hoeken niet. Hoeken in de keuken worden over het algemeen slecht benut. Een hoekkast biedt de ideale oplossing zodat de ruimte in de hoek niet verloren gaat. Voorzien van handige hoekladen wordt deze plek nu optimaal benut en is alles goed bereikbaar.


Tip 5: Gebruik handige wandrekken

Vergeet ook niet de achterwand van je keuken waaraan een rails kan worden bevestigd. Voorzien van rekjes geef je zo alle keukenaccessoires een plek. En dit staat ook nog eens heel sfeervol.

Wil je meer weten? 

Voldoende bergruimte hoeft dus niet altijd te betekenen dat je meer kasten toevoegt. Het gaat om efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte waar elk item een vaste plek heeft. Wil je meer weten over hoe je de keuken praktisch kunt indelen? Vraag dan ons gratis magazine aan die boordevol keukentips staat. 

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ik hou je graag op de hoogte van de leukste nieuwtjes

Sofie van Velzen

Blog schrijfster Tulp

Terug naar het overzicht

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten