Tulp Keukens adviseert je over

Kruidentuin in je keuken

Kruidentuin voor in je keuken


Kweek je eigen verse kruiden

Doe jij al mee aan de moestuintrend? Niets leuker dan zelf kruiden of groente kweken en je verwonderen over hoe snel een zaadje uitgroeit tot een mooi, groen plantje. Nog leuker is het om je eigen teelt in de keuken te gebruiken. Genieten van een kopje verse muntthee, bijvoorbeeld. Of je Italiaanse saus nog lekkerder maken met verse basilicum.Tuinieren is trendy en je hoeft er niet per se een groot stuk grond voor te hebben. Verse kruiden houd je gemakkelijk in je keuken. Lees hier meer over een tuintje in je keuken met de lekkerste kruiden.

De voordelen van een kruidentuin in je keuken

Tuinieren en met groen bezig zijn, geeft ontspanning. Zaadjes planten, ze dagelijks verzorgen en ze uit zien groeien tot een mooie plant, is leuk en geeft voldoening. Helemaal als je daarna je eigen verse teelt in je gerechten verwerkt. Want naast ontspanning bieden zelf gekweekte kruiden nog meer voordelen: je hebt geen gebrek aan verse smaakmakers in huis en ze zijn ook nog eens goedkoper dan verpakte kruiden uit de supermarkt. Bovendien ben je er zeker van dat er geen bestrijdingsmiddel aan te pas is gekomen.

Welke kruiden zijn geschikt voor een kweek binnenshuis?

Er zijn heel veel kruiden die binnen prima groeien. Enkele voorbeelden zijn: basilicum, tuinkers, peterselie, munt, tijm, bieslook, rozemarijn, salie, oregano en koriander. Je kunt ze als plantje kopen, maar het leukst is om zelf zaadjes te planten en het hele proces te volgen. Lees per kruid hoe je het moet verzorgen. Belangrijk voor de meeste plantjes is voldoende licht, maar geen direct zonlicht. Een warme en vochtige ruimte zorgt er ook voor dat ze goed groeien. Afhankelijk van het soort plant zie je na enkele dagen of een week al de eerste plantjes uitkomen!

Tips voor een leuke aanleg voor je kruidentuin

Een kruidentuintje in je keuken ziet er gezellig uit. Er zijn tal van manieren om je tuintje aan te leggen. Je kunt kiezen voor glazen potjes naast elkaar, je oude theeservies of lege theebusjes. Er bestaan ophangsystemen om een muur of raam mee te bekleden. Je kunt de plantjes ook allemaal gezellig bij elkaar in een bak of pot zetten. Inspiratie nodig? Kijk dan eens hier voor de leukste manieren om je kruiden op te bergen en bedenk een leuke oplossing voor jouw keuken.

Bestel het gratis magazine

Vraag voor meer inspiratie en ideeƫn op keukengebied het gratis extra dikke keukenmagazine aan. Je vindt er allerlei informatie op het gebied van keukenstijlen, trends, kleuren en nog veel meer.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten