Het prijskaartje van een keuken

Hoe bereken ik de kosten voor mijn keuken?

Hoe bereken ik de kosten voor mijn keuken?

Bij de aanschaf van een keuken spelen verschillende aspecten een rol. Uit onderzoek van Tulp Keukens is gebleken dat men de prijs van de keuken het belangrijkst vindt. En dat is ook wel logisch, want een gemiddelde keuken kost al snel 10.000 euro. Een bedrag dat je niet dagelijks uitgeeft en als je van te voren niet goed plant en budgetteert dan kan dit bedrag aardig oplopen. 

Prijskaartje van jouw droomkeuken

Welk prijskaartje er uiteindelijk aan jouw droomkeuken kleeft, is onder meer afhankelijk van je wensen en de grootte van je huidige keuken. Wanneer je een ultramoderne keuken met alle nieuwste technische snufjes wilt, ben je duurder uit dan een keuken met een basic uitvoering. En ook bij keukens betaal je per meter. Dus hoe groter de keuken, hoe duurder deze zal zijn.

Waaruit is de prijs van een keuken opgebouwd?

Een keuken is een echt maatproduct, opgebouwd uit vele elementen die allemaal hun eigen prijs hebben. De belangrijkste prijsbepalende elementen van een keuken kunnen als volgt worden samengevat:

Aanrecht en spoelbak : 25%

Kasten en fronten : 45%

Keukenapparatuur : 30%

De kosten voor de installatie van de keuken staan hier los van en zijn gemiddeld 10% van het eindbedrag.

Een keukenofferte laten maken

Voor wie geen idee heeft wat voor prijskaartje er aan zijn of haar droomkeuken hangt, kan natuurlijk altijd te rade gaan in een showroom. In de showroom geven we altijd advies op maat. We ontwerpen je keuken volgens jouw specifieke wensen en binnen je beschikbare budget. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

In 6 stappen zelf een keuken offerte maken

Tegenwoordig kun je ook zelf een offerte samenstellen via keukencalculators. Deze handige online tools zijn inmiddels erg populair en veelvuldig gebruikt om zo een eerste inschatting te krijgen van de kosten. Aan de hand van 6 vragen stel je zelf de offerte samen:

Vraag 1. Keukenopstelling: welke opstelling past het beste in je ruimte: is dat een u-vormige keuken of misschien een L-vormige keuken?

Vraag 2. Deurtype: welk deurtype heeft je voorkeur? Kunststof, MDF, etc.

Vraag 3. Apparatuur: welke inbouw keukenapparatuur wil je niet missen?

Vraag 4. Werkblad: van welke materiaal moet je werkblad zijn gemaakt?

Vraag 5. Spoelbak: wil je één of meerdere spoelbakken?

Vraag 6. Kraan: wil je een Quooker of een standaard mengkraan?

De resultaten kun je na afloop printen of opslaan.


Gebruik de online kostenplanner

Het is wel belangrijk om te beseffen dat deze offerte niet sluitend is. Wanneer je zover bent dat je een keuken wil aanschaffen, neem dan de zelfgemaakte offerte mee naar de showroom. Wellicht wordt je in de showroom nog op nieuwe ideeën gebracht die vervolgens in de offerte moeten worden verwerkt. Een adviseur kan je helpen prioriteiten te stellen, zodat jouw droomkeuken binnen budget valt. Wil je ervaren hoe de kostenplanner werkt of wellicht al een berekening maken? Gebruik dan onze gratis onze keuken kostenplanner.

Bereken de prijs van jouw maatkeuken

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten