Met deze tips creëer jij je eigen

Woonkeuken

Creëer een woonkeuken


De woonkeuken

De woonkeuken vormt een centraal punt van het huishouden. Gezelligheid, sfeer en een familiegevoel zijn de belangrijkste kenmerken van een woonkeuken. Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een woonkeuken en hoe je deze de gezellige, warme sfeer binnenhaalt die jij zoekt? Lees dan snel verder voor tips en inspiratie.

De voordelen van een woonkeuken

Een woonkeuken kenmerkt zich door de open uitstraling en het gevoel van samenzijn met bijvoorbeeld familie of vrienden. Dit betekent dat de keuken niet langer alleen dient om te koken, maar ook een samenkomstplek vol gezelligheid is. Een woonkeuken is geïntegreerd in de leefruimte, wat voor een open en ruimtelijk gevoel zorgt. Zo staan de verschillende ruimtes in contact met elkaar en bevorder je het samenzijn met anderen. Je houdt de kinderen in de gaten tijdens het koken en je kunt gezellig de gesprekken blijven volgen als je visite hebt.

Hoe creëer je een gezellige sfeer in jouw woonkeuken?

Om jouw woonkeuken geheel aan te passen naar jouw wensen en daarnaast een gezellige sfeer te creëren hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Bar in de woonkeuken
Door een bar toe te voegen aan de woonkeuken creëer je extra zit- én eetruimte. Je kunt er zelfs voor kiezen om de eettafel te vervangen door de bar. Ook tijdens het koken kan iedereen gezellig plaatsnemen aan de bar, zodat je niet meer alleen in de keuken hoeft te staan.

Eén stijl voor woonruimte en keuken
Doordat de woonkeuken geïntegreerd is met de woonkamer, is het belangrijk dat de stijlen van deze ruimtes met elkaar overeenkomen. Het mooiste effect creëer je dan ook met eenzelfde stijl voor beide ruimtes. Van landelijke tot moderne stijl, er zijn veel mogelijkheden voor dit type keuken. Door middel van materiaal, kleur en het type keukenapparatuur pas je de keuken eenvoudig aan de gewenste interieur aan.

Blaas leven in het interieur
Om de gezelligheid naar de keuken te brengen, is het leuk om wat leven in de ruimte te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van opvallende kleuren, maar ook planten en bloemen zorgen voor levendigheid in de keuken. Daarnaast kun je met keukenaccessoires een persoonlijke touch aan het interieur geven. Het voordeel van zowel planten als accessoires is dat je deze ook weer gemakkelijk kunt vervangen door een nieuwe variant zodra je er op uit bent gekeken.

Bestel het gratis magazine

Wil je nog meer inspiratie opdoen over het creëren van een gezellige woonkeuken? Bestel dan hier het gratis magazine en laat je inspireren door de mogelijkheden. Het magazine staat boordevol sfeerbeelden, tips en leuke weetjes.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.