In een handomdraai kokend heet water

Hotte keuken trend: de kokend water kraan

Hotte keuken trend: de kokend water kraan

Warm water is onmisbaar in elke keuken. We gebruiken het om te koken en vaat af te wassen of af te spoelen. Afhankelijk van je warmwatervoorziening moet je vaak best lang wachten. En wil je kokend water voor een kopje thee dan moet je een fluitketel op het vuur zetten of een snelkoker gebruiken. En al dat wachten vinden we erg vervelend. De markt gaf toen de oplossing: de kokend water kraan! 


Wens voor de nieuwe keuken: kokend water kraan

Kokend water kranen zie je tegenwoordig in een groot deel van de nieuwe keukens. Dat is niet zo gek, want de voordelen zijn groot. Binnen enkele seconden heb je het water op de gewenste temperatuur. Wachten op water vinden we met z’n allen erg vervelend. Dat kwam ook duidelijk uit ons keuken onderzoek naar voren. Toen we vroegen welk keukenapparaat mag er in je nieuwe keuken niet ontbreken, gaf de meerderheid dan ook de kokend water kraan aan.

Kokend water kraan: drie varianten

Er zijn momenteel drie soorten kokend water kranen op de markt:

De losse kokend waterkraan: Dit is een speciale extra kraan bij je spoelbak die kokend of bijna kokend water geeft. Onder je spoelbak is een boiler die voor het (kokend) hete water zorgt. Dit is eigenlijk de originele opzet van een kokend water kraan, alle andere modellen zijn varianten hierop.

De combi kokend water kraan: Hierbij heb je ook een speciale extra kraan bij je spoelbak maar het verschil zit in de keukenkast eronder. De boiler van de normale heet water kraan verzorgt ook het warme water naar je huidige keukenmengkraan op je aanrecht. Uiteraard levert je normale kraan geen kokend of bijna kokend water maar het (kokend-) hete water uit de boiler wordt door middel van een mengventiel met koud water op de juiste temperatuur (50°c - 65°c) afgeregeld. Dit wordt dan de heetwateraansluiting op je huidige kraan. Kort samengevat is dit eigenlijk een combinatie van een kokend water kraan met een warmwaterboiler voor de keukenmengkraan.

De alles-in-een-kraan: De naam zegt het al: deze kraan geeft kokend water, warm en koud water! Het is dus een keukenmengkraan en kokend water kraan ineen. Veel mensen hebben een voorkeur voor een losse kraan omdat ze bang zijn om per ongeluk kokend water te krijgen. De fabrikanten hebben de bediening van de alles-in-één-kranen dusdanig geperfectioneerd en veilig gemaakt dat dit nagenoeg onmogelijk is!


Meer inspiratie opdoen

Met gemiddeld zeven apparaten in de huidige keuken, willen Nederlanders er in hun toekomstige keuken graag een kokend water kraan bij. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je graag inspiratie opdoen, blader dan eens door ons keukenmagazine. Deze kun je gratis aanvragen op onze site. 

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ik hou je graag op de hoogte van de leukste nieuwtjes

Sofie van Velzen

Blog schrijfster Tulp

Terug naar het overzicht

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten