Kies de juiste keukengreep

In de greep van keukengrepen

In de greep van keukengrepen

Je staat er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar grepen maken je nieuwe keuken helemaal af. Dat noemen we ook wel ‘afstylen’. Maar waaruit kun je zoal kiezen? En welke knop of greep past het best bij welke keukenstijl? Je leest het in deze blog!

Kraanknoppen

De nostalgische kraanknop (ook wel T-knop genoemd) zien we vaak terug in nostalgische keukens. Oorspronkelijk is dit model terug te leiden naar de negentiende eeuw waar het in de vorm van deurklinken bij Franse treinstellen werd toegepast. Ze zijn verkrijgbaar in roestvrijstaal en oud zilver. Wanneer je een meer sierlijke variant wilt, kun je ook kiezen voor de gedraaide kraanknop in gietijzer of antiek messing look.

Vierkante en ronde knoppen

Een vierkante greep combineert functionaliteit met een "strak" uiterlijk. Deze keukengreep in bijvoorbeeld een mat nikkel afwerking past heel goed in witte hoogglans keukens. De ronde of ovale knoppen zijn vaak van hout gemaakt of, voor een meer antieke look, van oud zilver. Je treft ze vooral aan in de meer landelijke keukens.

 

Handgrepen

De meest moderne keukengreep is de handgreep die in veel verschillende modellen en lengtes leverbaar is. De bekendste variant is de gebogen roestvrijstalen handgreep met twee ronde voetjes. Deze greep is een allemans vriend en past in bijna iedere keuken. Bovendien kun je deze grepen zowel verticaal of horizontaal plaatsen.

Stangen

Wil je niet meer misgrijpen, dan is de stanggreep de perfecte oplossing voor jouw keuken. Een stanggreep geeft de keuken een robuuste uitstraling en zie je dan ook vaak terug in moderne keukens. Stanggrepen worden in alle mogelijke maten geleverd en zijn afgestemd op de breedte van de lades. Dat wil zeggen voor een smalle lade een smalle stang en voor een brede lade een brede stang. Op kastdeuren worden de stangen vrijwel altijd verticaal gemonteerd. 

 

Komgrepen

De klassieke ronde komgrepen in messing of geborsteld roestvrijstaal worden voornamelijk gebruikt in nostalgische keukens. Het moderne broertje heeft een langwerpige uitsparing en komt tot zijn recht in een meer moderne keuken.

Greeploos 

Wil je liever geen knoppen, grepen of stangen, kies dan voor een greeploze keuken. Een greeploze keuken is een keuken waarin de handgrepen niet zichtbaar zijn, doordat ze zijn weggewerkt in de bovenkant of zijkant van een lade of kast. Een nieuwe innovatie is die van de tip- on en soft-close techniek waarbij je de deur of lade opent en sluit door er zachtjes op te drukken. Deze ‘onzichtbare’ grepen worden vooral toegepast in design keukens.

Meer inspiratie in onze showrooms

De keuze voor keukengrepen zijn vaak een sluitpost, maar hebben een grote impact op de uitstraling van je keuken. In één van onze showrooms kun je op je gemak alle verschillende keukengrepen bekijken. 

Gratis keukenmagazine voor thuis

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten