Tulp Keukens

Tips bij keuken kastjes verven

Geef je keukenkastjes een nieuwe look


Keukenkastjes verven: hoe en wat?

Door keukenkastje te verven kun je je keuken compleet veranderen. Ben je toe aan een nieuwe look voor in je keuken? Om een nieuw uiterlijk te creëren hoef je niet meteen heel de keuken te verbouwen. Vaak zijn keukenkastjes het eerste wat je opvalt als je een keuken binnenloopt, omdat ze een groot gedeelte van het oppervlak in beslag nemen. Daarom kun je je keuken al een hele nieuwe look geven door de keukenkasten te verven. Weet jij niet zo goed waar je moet beginnen? Wij lichten graag wat tips voor je uit om je op weg te helpen!

Maak de keukenkasten schoon

Een goed begin is het halve werk. Maak voordat je begint met verven eerst de keukenkastjes schoon. Dit doe je zodat de verf beter hecht aan het oppervlak en het eindresultaat nog mooier zal zijn. Maak de keukenkastjes schoon met een emmer water, een doek en verfreiniger. Zo zorg je ervoor dat de kasten helemaal vet- en stofvrij zijn en de verflaag glad en egaal op de keukenkasten zal hechten.

Demonteer de keukenkastjes

Heb je bepaalde keukenkastjes waar je moeilijk bij komt? Demonteer deze dan eerst voordat je begint. Hierdoor hoef jij je niet in allerlei bochten te wringen met je kwast en zorg je ervoor dat het kastje alsnog in zijn geheel wordt geverfd. 

Waar mag de verf niet komen?

Om zeker te zijn dat de verf niet op ongewenste plekken terecht komt, is het handig om de randen en grepen af te plakken met tape. Op deze manier zorg je ervoor dat het nieuwe kleurtje alleen komt op de plek waar die hoort te komen en schilder je ook nog eens zeer strakke lijnen als je de rand van de tape met je kwast volgt. 

Grondlak aanbrengen

Na het schoonmaken, afplakken en eventueel demonteren van de keukenkasten is het bijna tijd om te beginnen met verven. Om de verf zo goed mogelijk te laten hechten, is het belangrijk een grondlaag aan te brengen. Dit doe je met een grondlak naar keuze.

Het verven van de keukenkastjes

Nu alle voorbereidingen zijn gedaan is het zo ver: het verven kan beginnen! Weet jij al welke kleur je gaat gebruiken? Door bijvoorbeeld een lichte kleur te kiezen, zorg je ervoor dat de keuken ruimtelijk gaat ogen. Wil jij liever een industriële look? Kies dan voor een grijze of zwarte kleur om zo een nieuw uiterlijk te geven aan je keuken. Zodra je zeker bent van de kleur is het alleen nog een kwestie van de verf aanbrengen. Na het verven, is het belangrijk nog twee lagen zijdeglans of hoogglans aan te brengen voor een perfect eindresultaat. Zo ziet je keuken er weer als nieuw uit!

Bestel ons gratis magazine

Weet je nog niet helemaal zeker voor welke nieuwe look je wilt gaan? Bestel dan hier ons gratis magazine. Het magazine staat boordevol met tips en inspiratie voor iedere keukenstijl. Bovendien wordt het magazine gratis bij je thuis bezorgd.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten