Tips en inspiratie

Kleine keukens met grote wensen

Kleine keukens met grote wensen

Heb je een kleine keuken of lijkt deze klein? In beide gevallen is de oplossing een efficiënte keukenindeling zodat je optimaal gebruik maakt van elke vierkante centimeter. In deze blog praten we niet over optisch kleine keukens, maar over keukens met een afmeting van 14 vierkante meter of zelfs minder. In deze ruimte moet alles gebeuren; van opbergen en spoelen, tot koken en voorbereiden. En het liefst doen we geen compromissen, want ook al is je keuken klein, je wensen blijven groot.

Maatwerk keuken 

Laden en kasten komen in standaard afmetingen die vaak niet perfect binnen de maten van je keuken passen. De loze ruimte wordt dan opgevuld met passtukken die eigenlijk weinig meerwaarde geven. Ruimte die je wellicht wel goed zou kunnen benutten. Wil je voor je kleine keuken een passende oplossing, dan kies je voor een kast of lade die speciaal op maat is gemaakt. Een kast van 58 cm is dan geen enkel probleem. Niet alle fabrikanten kunnen zelf maatwerk leveren. Wij hebben een eigen fabriek waar we dagelijks maatwerk keukens produceren. Als je dat leuk vindt, kun je zelfs een afspraak maken voor een persoonlijke rondleiding!


Compacte apparatuur 

Gemiddeld hebben we zeven inbouwapparaten in onze keuken. Je kunt je voorstellen dat deze veel ruimte innemen. In een kleine keuken kies je voor compacte apparaten zoals een vaatwasser of een oven-magnetron combinatie. Probeer ook alles achter de kastdeuren zo compact mogelijk op te bergen. Keukenaccessoires nemen bij elkaar veel ruimte in beslag. Ga eens na of je kommen en kopjes in elkaar gestapeld kunnen worden? En zijn je pannen stapelbaar? Voor lades kun je gebruikmaken van handige lade-indelingen voor het overzichtelijk opbergen van bestek of kruidenpotjes.

Slimme kasten

Als je een kleine keuken hebt, kies dan voor slimme kasten zoals de hoekladekast. Met deze kast benut je de ‘verloren’ ruimte in een hoek volledig. De kast bestaat uit binnenlades die volledig uittrekbaar zijn en van alle kanten goed bereikbaar. Eén blik in de lade is voldoende om te checken of je voldoende voorraad hebt.

XL laden en vloertegels

Het is een hardnekkig misverstand dat je in kleine keukens ook kleine tegels moet leggen. Niets is minder waar, want kleine tegels maken de keuken druk en propperig. Door grote vloertegels (minimaal 60 x 60 cm) te leggen, zal je kleine keuken juist groter lijken. Dat komt onder andere doordat er minder voegen zijn waardoor de vloer rustiger oogt. Je kunt zelfs de kleur van de voegen afstemmen op de kleur van de vloertegels waardoor ze nog minder opvallen.


Extra brede en diepe laden

Kies in een kleine keuken voor extra brede en diepe laden. Gebruik liever een brede lade dan twee smalle laden. Hierdoor creëer je al snel 15% meer opbergruimte. Heb je voldoende ruimte, gebruik dan diepere voorraadlades. Je kunt dan tot 30% meer opbergruimte creëren.

Meer handige tips 

Een kleine keuken mooi en functioneel indelen is dus eigenlijk vooral een kwestie van goed nadenken en plannen. Met een goed doordacht keukenontwerp hoef je geen compromis te sluiten tussen fraai en functioneel. Wil je meer inspiratie opdoen over hoe je een kleine keuken praktisch kunt inrichten? Bestel dan ons gratis magazine! 

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Ik hou je graag op de hoogte van de leukste nieuwtjes

Sofie van Velzen

Blog schrijfster Tulp

Terug naar het overzicht

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten