Tulp Keukens

Natuurlijke materialen

Trend: natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen verwerken in het interieur is populairder dan ooit. Of het nu gaat om de slaapkamer, keuken, badkamer of woonkamer: natuurlijke materialen zorgen voor rust en een warme sfeer. In deze blog vertellen we u meer over deze trend en hoe u deze toepast in uw interieur. 
 

De voordelen van natuurlijke materialen
 

Natuurlijke materialen zorgen ten eerste voor een fijne sfeer en stralen sereniteit uit. Wanneer u omringt bent door natuurlijke kleuren en texturen waant u uzelf in een oase van rust en voelt u zichzelf meteen meer ontspannen. Naast het gevoel waar natuurlijke materialen voor zorgen, zijn natuurlijke materialen ook beter voor het milieu en beschikken ze over een stijlvol uiterlijk. Elk natuurlijk product is uniek, omdat de natuur nooit iets exact hetzelfde maakt. Daardoor voorziet u uw interieur van een exclusieve en eigen uitstraling wanneer u voor natuurlijk gaat.

Wat voor natuurlijke materialen zijn er?


Natuurlijke materialen zijn er in diverse uitvoeringen. Wanneer er aan een natuurlijk interieur wordt gedacht, denkt men vaak als eerste aan hout. Dit is ook zeker een makkelijk te combineren en fijn natuurlijk materiaal, maar naast hout zijn er nog tal van mogelijkheden. Zo behoren fenix, graniet, keramiek, composiet, beton en marmer bijvoorbeeld ook tot de opties wanneer u voor een natuurlijk uiterlijk wilt gaan. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen, voordelen en nadelen. Zo zijn sommige natuurlijke materialen bijvoorbeeld erg kras- of hittebestendig of stoot- en slijtvast.

Natuurlijke materialen voor elke interieurstijl


Voor welk natuurlijk materiaal u kiest is ook afhankelijk van de interieurstijl die u heeft en mooi vindt. Heeft u bijvoorbeeld een landelijke keuken of woonkamer? Dan zijn allerlei houtsoorten bij uitstek geschikt om terug te laten komen in bijvoorbeeld keukenkastjes of een eetkamertafel. Voor een moderne of industriële woonstijl is marmer, beton of steen een passende keuze. Daarnaast kan het combineren van natuurlijke materialen ook mooi aansluiten bij meerdere interieurstijlen. Hout en steen is bijvoorbeeld een combinatie die elkaar goed complementeert. 

Pas deze trend toe in uw interieur


Wilt u graag natuurlijke materialen integreren in uw interieur? Dit kan op verschillende manieren en in diverse gradaties. Zo is bijvoorbeeld een betonnen vloer of muur een perfecte manier om een natuurlijke sfeer neer te zetten in uw woning. In de keuken is een granieten, fenix of composieten aanrechtblad ook erg populair dankzij het exclusieve uiterlijk en de vele functionele voordelen. Ook keukenkastjes en andere meubels gieten een natuurlijk sausje over uw interieur. Wanneer u sommige van bovengenoemde opties te ingrijpend vindt, is het toevoegen van natuurlijke accessoires een geschikte, minder ingrijpende optie. Bij natuurlijke accessoires denkt u bijvoorbeeld aan keramieken schaaltjes, gouden servies, stenen onderleggers of houten plankjes. De mogelijkheden wat betreft natuurlijke accessoires zijn eindeloos.
 

Kom langs in onze winkel


Wilt u meer weten over het gebruiken en toepassen van natuurlijke materialen in uw interieur? Kom langs in een van onze winkels waar u op uw gemak een kijkje neemt en voorbeelden ziet van natuurlijke materialen. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van uw stijl, de juiste producten of het inrichten van uw interieur? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag door middel van een adviesgesprek en nemen u met plezier mee langs de verschillende mogelijkheden.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten