De keuken is een belangrijke ruimte

Nederlanders staan gemiddeld 3 jaar van hun leven in de keuken

Nederlanders staan gemiddeld 3 jaar van hun leven in de keuken

Tijdens de feestdagen staan we met z’n allen weer wat langer in de keuken. We maken uitgebreide kerstdiners en bereiden lekkere hapjes om gezellig het oude jaar culinair uit te zitten. Maar ook op de andere dagen breng je heel wat tijd door in de keuken. Maar hoeveel is dit nu precies? 

Onderzoek MarketID 

Uit het onderzoek van MarketID onder ruim 500 Nederlanders bleek dat we tijdens ons leven gemiddeld zo’n drie jaar in de keuken staan. Dagblad Metro en Radio 538 Evers Staat op hebben hier inmiddels uitgebreid over gesproken.

Koken wordt steeds populairder

Aan de respondenten is gevraagd hoeveel tijd men dagelijks besteedt aan het koken. Iets meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan een half uur tot een uur per dag aan koken te besteden. Men steekt over het algemeen meer tijd in het koken dan 5 jaar geleden. De toename in kookprogramma’s en kookmagazines zijn hier ook het bewijs van. Ruim een kwart van de ondervraagden geeft die stijging aan. Twee derde kookt in elk geval dagelijks even lang als 5 jaar geleden. We brengen gemiddeld al snel een uur tot anderhalf uur per dag in de keuken door. Als je dat 50 jaar lang doet, dan verblijven we tijdens ons leven zo’n drie tot vier jaar van ons leven in de keuken.

Keuken is een van de populairste vertrekken in huis

Als je dan tijdens je leven zoveel tijd in de keuken doorbrengt, hoe belangrijk maakt dat een keuken eigenlijk in een woning? Daarom is gevraagd naar wat men de belangrijkste ruimte in de woning vindt. En daarbij kwam de keuken als de nummer twee uit de bus. Alleen de woonkamer is nog belangrijker in de ranglijst van de huishoudens. De badkamer en slaapkamer komen duidelijk na de keuken.

Tevredenheid

Over het algemeen is men ook tevreden tot zeer tevreden met de huidige keuken. Als de Nederlander een rapportcijfer hiervoor zou moeten geven, dan scoort 33% de keuken met een acht! Zodra de keuken ouder begint te worden, zijn we met z’n allen minder tevreden. Dan wordt het wellicht tijd om te gaan oriënteren op een nieuwe keuken.

Nieuwe keuken zelf ontwerpen

Gemiddeld kopen Nederlander eens in de acht jaar een nieuwe keuken. Bij een eventuele nieuwe keuken kiest vier op de tien voor een moderne keuken. In deze nieuwe keuken zal er veel aandacht zijn voor voldoende kastruimte en ruimte op het werkblad. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat men zich graag online oriënteert voordat ze een showroom instappen. Het gemak om van uit je luie stoel thuis een eerste ontwerp van je nieuwe keuken te maken met een online 3D-ontwerper scoorde ook hoge ogen. Evenals de mogelijkheid om zelf een offerte te maken. Zo weet je ongeveer hoe de keuken eruit komt te zien en wat hij kost.

Staat een nieuwe keuken bij jou op de planning?

Bekijk dan hier ons keukenmagazine met 88 pagina’s keuken inspiratie of gebruik de 3D keukenontwerper voor een eerste blik in je toekomstige keuken.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten