Tulp Keukens

Dienblad als decoratie in je keuken

Nieuwe trend: Dienblad als decoratie in de keuken


Dienblad als decoratie

Een dienblad wordt vaak alleen gezien als een functioneel object in de keuken. Tegenwoordig kun je ook leuke, creatieve oplossingen bedenken voor je dienblad. Zo verdwijnt jouw dienblad niet in de kast op de momenten dat je het dienblad niet gebruikt en zorgt deze voor wat extra sfeer in de keuken. Ben je benieuwd hoe je jouw keuken kunt decoreren met een dienblad? Lees dan snel verder voor meer inspiratie en leuke tips.

Welk type dienblad kies jij?

Rond, vierkant of rechthoekig: dienbladen zijn er in alle vormen. Ook kleur en materiaal bieden een grote verscheidenheid aan opties. Door een dienblad te kiezen dat bij jouw keukenstijl past, zorg je ervoor dat de decoratie goed past bij de rest van de inrichting. Een eenvoudig dienblad combineer je gemakkelijk met diverse accessoires voor een gevarieerde look. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een dienblad met een bijzonder design of een print als decoratie te gebruiken. Dit type dienblad heeft minder accessoires nodig, om zo te voorkomen dat het de uitstraling van jouw keuken te druk wordt.

Waar komt het dienblad het beste tot zijn recht?

De plek waar het dienblad het beste staat hangt af van de inrichting van jouw keuken. Heb jij een grote keukentafel? Dan kan een dienblad voor wat extra gezelligheid en decoratie op de tafel zorgen. Hetzelfde geldt voor het keukenblad: heb je hier veel ruimte over? Dan dient een dienblad met accessoires als een stijlvolle aanvulling. Ook op een plank aan de muur of in een open kast kan een dienblad een extra zijn voor de inrichting. Kortom, kijk waar jij ruimte over hebt die wat extra opgefleurd kan worden!

Laat je inspireren door het seizoen

Tot slot is het belangrijk welke accessoires je op het dienblad plaatst. Je kunt ervoor kiezen om het hele jaar dezelfde accessoires te behouden, maar je kunt deze ook regelmatig vervangen voor een gevarieerde look. Het seizoen zit boordevol inspiratie voor leuke ideeën. De lente en zomer zijn kleurrijke seizoenen, waar bloemen, kruidenplanten of gekleurde accessoires perfect bij passen. In de herfst en winter kun je denken aan geurende kruiden, zoals kaneel, steranijs of kruidnagel. Natuurlijk zijn Pasen en de kerstdagen ook perfecte momenten om de decoratie geheel op aan te passen.

Bestel het gratis magazine

Wil jij meer inspiratie opdoen en het assortiment van Tulp Keukens op je gemak bekijken? Bestel dan hier ons gratis magazine. Het magazine staat boordevol met tips en ideeën voor iedere keukenstijl. Bovendien wordt het magazine gratis bij je thuisbezorgd!

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.