Tulp Keukens

Planken en open kasten

Trend: planken en open kasten


Door de jaren heen zijn veel trends de revu gepasseerd op het gebied van keukenkasten. Waren eerst gesloten kasten die alles netjes aan het zicht onttrokken populair, volgden daarna de zwevende hoge keukenkasten. Een trend die de laatste tijd meer en meer omarmd wordt, is het gebruik van planken en hoge, open kasten om al uw keukengerei en accessoires in uit te stallen. In deze blog vertellen we u er meer over.

De voordelen van planken en open kasten


Kastenwanden waarin open kasten verwerkt zijn, zien we steeds vaker terug in het keukenlandschap. Zoals te zien is bij deze stijlvolle zwarte keuken zorgen open kasten voor een speels effect en geven ze een ruimtelijk karakter aan uw keuken. Open kasten zijn bij uitstek geschikt om uw mooiste servies in tentoon te stellen of om mooie plantjes te plaatsen. Dit zorgt gelijk voor meer kleur in de keuken. Planken boven het aanrecht zorgen eveneens voor een speelse touch. De stylingmogelijkheden zijn eindeloos. Zet u er een leuk schilderijtje op, foto’s, uw leukste kookboeken of veelgebruikte kruiden? Een plank en de inhoud die op de plank staat kan net die ene sfeerbepaler zijn in de keuken.

Variatie in allerlei stijlen


Het fijne aan een plank of open kast is dat ze in vele stijlen beschikbaar zijn. Houd u van landelijke keukens? Dan is een dikke, rustieke plank een mooie en sfeervolle toevoeging. Zijn strakke, industriële keukens meer uw ding? Dan kan een minimalistische, metalen plank of open kastje een geschikte match zijn voor uw keuken. Bij een moderne keuken staat het ook goed om een mooie, open kast te integreren in de muur. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van planken en open kasten die ongeacht uw keukenstijl het uiterlijk en de sfeer van uw keuken verrijken.

Kom langs in onze showroom


Heeft u behoefte aan meer inspiratie op het gebied van keukens? Neem een kijkje op deze pagina, die boordevol keukeninspiratie staat. Denkt u erover om planken en open kasten in de keuken te integreren? Kom dan eens langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs laten u graag de verschillende mogelijkheden zien en beantwoorden met plezier al uw vragen.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.