Handige lades en bijzondere kastjes

Ruimte winnen in de keuken door slimme oplossingen

Ruimte winnen in de keuken door slimme oplossingen

Zijn uitpuilende kasten en rommelige lades voor jou erg herkenbaar? Dat is vaak een teken dat je niet efficiënt omgaat met de bergruimte in je keuken. Het gebrek aan bergruimte is dan ook nummer één op de lijst van ergernissen in de Nederlandse keuken. Gelukkig zijn er talloze manieren om in je keuken extra opbergruimte te creëren.

Lades en lade-indelingen

Wist je dat lades efficiënter de ruimte benutten dan kasten? Hiermee kun je wel tot 55% meer bergruimte creëren. Denk hierbij vooral aan extra brede en diepe lades. Zo is een standaard lade 60 cm breed en 60 cm diep, maar je kunt ook kiezen voor een lade van 180 cm breed en 70 cm diep. Maak ook optimaal gebruik van de alle ruimte binnenin. Handige lade-indelingen helpen je om je lades slim in te richten zoals:

  • Bestek-lades: Dit is de meest bekende lade-indeling. Een tip is om niet gebruik te maken van de standaard besteklades maar eentje op maat te laten maken. Zo weet je zeker dan je optimaal gebruik maakt van elke centimeter in de lade.
  • Messen-lades: Een messenlade biedt je een overzichtelijk maar ook veilige manier van opbergen. Bovendien blijven je messen op deze wijze vlijmscherp.
  • Kookpannen-lades: Met een vakverdeling voor pannen en deksels kun je je hele pannenset kwijt. Gebruik ook een antislipmat onder in de lade zodat je pannen niet tegen elkaar aan schuiven en langer beschermd zijn tegen krassen.
  • Voorraad-lades: Door gebruik te maken van flexibele vakverdelingen blijven flessen, verpakkingen en andere voorraad keurig overeind staan als je de lade opent en sluit. Dat is niet alleen handig maar ook hygiënisch.
  • Kruiden-lades: En wat dacht je van een lade indeling van je kruidenpotjes. Door de schuine stand van de kleine en grote potten in de kruidenhouder zorg je voor een goed overzicht en snelle bereikbaarheid.

Bijzondere kasten

Hoge kasten en kastenwanden zorgen voor veel gebruiksgemak en opbergruimte voor keukenapparaten, kookgerei en voorraad spullen. Naast handige plankindelingen kun je ook kiezen voor speciale kasten die ware opbergkampioenen zijn zoals:

  • Hoekladekast: Met deze kast wordt de ‘verloren’ ruimte in een hoek volledig benut. De kast bestaat uit binnenlades die volledig uittrekbaar zijn en van alle kanten goed bereikbaar. Eén blik in de la is voldoende om te zien of je voorraad op orde is.
  • Apothekerskast: Dit zijn volledig uittrekbare keukenkasten die van twee kanten toegankelijk zijn. Je hebt daarbij in één oogopslag overzicht over de gehele voorraad. De nieuwe generatie apothekerskasten maakt het ook mogelijk de gehele inhoud na uittrekken 90 graden te draaien. Zo wordt de volledige diepte van de lades in de breedte zichtbaar en bereikbaar.
  • Kast op maat: En wil je helemaal een passende oplossing dan kies je voor een kast op maat. Het grote voordeel is dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van elke centimeter. Verloren hoeken, loze ruimtes en schuine wanden krijgen een unieke oplossing voor een praktische en ergonomische inrichting.


Meer informatie

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, denk dan goed na over hoe je deze praktisch indeelt. Dit voorkomt later een hoop ergernis. Wil je meer handige informatie over hoe je de keuken praktisch en ergonomisch kunt indelen? Neem dan eens een kijkje in ons gratis magazine. 

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Gratis keukenmagazine voor thuis

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten