Tulp Keukens

Vind een spoelbak die voldoet aan jouw wensen

Spoelbak: belangrijk element in jouw keuken


Vind de spoelbak die bij jou past

De keuze voor de juiste spoelbak is zeer belangrijk voor iedere keuken. De afwas, het schoonmaken van bijvoorbeeld groenten of het vullen van een emmer doe je hier. Daarom is het belangrijk om verschillende opties en eigenschappen met elkaar te vergelijken, zodat je de keuze maakt die bij jouw keuken én jouw smaak past. In deze blog zetten we enkele belangrijke eigenschappen van een spoelbak op een rijtje en leggen we de diverse opties uit. Lees verder voor meer informatie over het kiezen van de juiste spoelbak voor jouw keuken.

Inleg- en onderbouw spoelbakken

Een belangrijk verschil tussen de diverse spoelbakken is de manier waarop deze wordt ingepast in het werkblad. Allereerst zijn er de inlegspoelbakken. In dit geval vormt de spoelbak één geheel met het werkblad en is de rand van de spoelbak nog zichtbaar. Er zijn geen opstaande randen waardoor je kruimels en andere restjes gemakkelijk de spoelbak in veegt met een doekje. Daarnaast bestaan er ook onderbouw spoelbakken. Dit type spoelbak wordt onder het werkblad gemonteerd, waardoor de rand van het aanrecht zichtbaar blijft. Doordat dit model onder het werkblad wordt geïnstalleerd, neemt deze spoelbak meer ruimte in beslag dan een inlegspoelbak. De onderbouw spoelbak wordt vaak gecombineerd met een granieten, kunststof of houten werkblad.
 

Enkele en dubbele spoelbakken

De keuze voor een enkele of dubbele spoelbak is geheel afhankelijk van de beschikbare ruimte in jouw keuken en in hoeverre je een grote spoelbak nodig hebt. Vooral in keukens met een groot oppervlak en bij voorkeur veel ruimte voor het werkblad komt een dubbele spoelbak goed van pas. Je levert geen kostbare ruimte van het werkblad in en je hebt extra ruimte tijdens het schoonmaken of voor de afwas. Een groot voordeel van de dubbele spoelbak is dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Zo kun je in de ene spoelbak de afwas doen, terwijl je de andere spoelbak gebruikt voor het schoonmaken van groenten. Heb je geen ruimte voor een dubbele spoelbak? Geen probleem. Een enkele spoelbak biedt genoeg ruimte voor alle huishoudelijke karweitjes. Heb je liever toch wat meer ruimte tot je beschikking? Dan kun je eventueel ook nog voor een extra grote enkele spoelbak kiezen.

Verschillende vormen

Tot slot is het ook belangrijk om na te denken over de vorm van jouw perfecte spoelbak. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling en de bijdrage aan het design van de keuken. Een vierkante of ronde spoelbak zijn de meest voorkomende varianten. Ook een rechthoekig model is populair, omdat deze net wat extra ruimte biedt dan een vierkante spoelbak. De keuze voor een vorm is geheel aan jou. Jouw smaak bepaalt wat het beste bij de keuken past en welk model voldoet aan jouw wensen.
 

Bezoek onze showroom

Wil je meer inspiratie opdoen over de talloze mogelijkheden van spoelbakken? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms en bekijk de diverse modellen met eigen ogen. Bovendien staan er in onze showrooms altijd professionele adviseurs voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten