Wat is jouw favoriete keukenzone?

5 keukenzones


Verschillende mogelijkheden qua indeling van uw keuken

 

De verschillende keukenzones

 

De beste manier om uw keuken praktisch en ergonomisch te maken, is om uw keuken in vijf verschillende zones in te delen. Dit kunt u zowel in een kleine als in een grote keuken toepassen. Met de verschillende zones heeft u alles snel bij de hand en creëert u een optimaal werkverloop. Hieronder staan de vijf keukenzones. Welke is uw favoriet?

 

 1. Voorraad

Hier valt bijvoorbeeld uw koelkast onder, maar ook uw voorraad etenswaren.

 1. Opbergen

De zone ‘opbergen’ is meestal de grootste zone in de keuken, omdat hier al het serviesgoed en de pannen worden opgeborgen. Het is handig wanneer u in deze zone ook uw vaatwasser zet, zodat u gemakkelijk uw spullen uit ruimt en opbergt.

 1. Spoelen en afval

In deze zone bevinden zich de spoelbak, de afvalbak en eventueel de vaatwasser. Maak gebruik van de ruimte onder de spoelbak en plaats bijvoorbeeld uw afvalbak in het kastje eronder.

 1. Voorbereiden

Dit is het werkblad waar u alle voorbereidingen, zoals het hak- en snijwerk, treft voor de maaltijd. Hier vindt u ook uw werkbestek en keukenapparaten zoals de blender en mixer.   

 1. Koken en bakken

Dit is eigenlijk de zone waar het uiteindelijk om gaat in de keuken. De zone waarin u kookt en bakt. In deze zone staat natuurlijk het fornuis, maar ook de oven of magnetron zijn hier te vinden.

Kom naar de winkel

Wilt u weten hoe u uw nieuwe keuken zo kunt indelen dat u alles bij de hand hebt bij het koken? Kom dan naar één van onze winkels! Hier vindt u niet alleen voorbeeldkeukens die in verschillende zones zijn ingedeeld, maar ontmoet u ook de deskundige adviseurs van Tulp keukens die u kunnen adviseren wat de meest praktische manier is om uw keuken in te delen.

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

 • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
 • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
 • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

 • Kies de keuken die het beste bij je past
 • Ontwerp zelf je ideale keuken
 • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

 • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
 • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Keukens
Terug
Sluiten