Van vaatwassers, koffiemachines tot magnetrons

Wat zijn de 7 belangrijkste keukenapparaten?

Wat zijn de 7 belangrijkste keukenapparaten?

In tegenstelling tot vroeger, wordt de ruimte in een keuken nu grotendeels in beslag genomen door keukenapparatuur. En dat hebben we er voor over, want dankzij deze keukenapparaten is ons leven wel een stuk eenvoudiger en aangenamer geworden. Wie kan er tegenwoordig nog zonder vaatwasser of magnetron?

Gemiddeld 7 inbouwapparaten in onze keuken

Uit een onderzoek dat we onlangs onder 525 Nederlanders lieten uitvoeren, bleek dat de Nederlander gemiddeld zeven inbouwapparaten in zijn keuken heeft. Afzuigkap, vaatwasser, koelkast en kookplaat behoren in ieder geval tot de standaarduitrusting van de huidige keuken.  Luxe inbouwapparatuur is nog een zeldzaamheid in de huidige keuken van de Nederlander, tenzij hij of zij een echte amateur kok is. Dan zien we vaker apparatuur zoals een wijn bewaarkast en een warmhoud lade.

Nog meer apparatuur in een volgende keuken

We kunnen bijna niet meer zonder, zo lijkt het. Want het onderzoek toonde ook aan dat de Nederlander in de volgende keuken nog meer apparatuur wenst. Naast de gebruikelijke inbouwapparatuur zoals vaatwasser, kookplaat, afzuigkap, koelkast, oven, magnetron en vriezer begint de kokend waterkraan (zoals een Quooker) erg populair te worden. Je hebt namelijk geen waterkoker of fluitketel meer nodig. Met één druk op de knop stroomt er binnen enkele seconden kokend water uit de kraan. En de wens voor een kokend waterkraan is op zich ook niet zo gek, want we hebben een hekel aan te lang wachten op warm water. Deze prijkt dan ook in de top vijf van grootste ergernissen in de keuken.

Inbouw koffieautomaat

En naast een kokend waterkraan willen we ook nog graag een inbouw koffieautomaat. We ruilen graag ons Senseo-apparaat of ouderwets filterkoffieapparaat in voor een semi professionele espressomachine. Een ingebouwd espresso-apparaat produceert niet alleen heerlijke koffie, maar ziet er bovendien strakker uit dan een zo’n lomp apparaat op het werkblad.

En wat als geld geen bezwaar is?

En wat wenst de Nederlander als hij niet op de centen hoeft te letten? Wanneer men over een ruim budget zou beschikken dan staan, zoals verwacht, de kokend waterkraan en de grillplaat hoog op de verlanglijst. Maar ook de koffieautomaat en stoomoven komen vaker voor in het ‘luxe’ deel van het wensenlijstje voor een volgende keuken.

Wat zijn jouw wensen? 

Afhankelijk van de rek in de portemonnee wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen keukenapparatuur ‘must haves’ en ‘nice to haves’. Maar wat uiteindelijk je wens ook is, houd bij de keuze ook rekening met de beschikbare ruimte in je keuken. De apparaten nemen gezamenlijk veel vierkante meters in beslag waardoor je minder werk- en bergruimte overhoudt. En dat terwijl het onderzoek ook heeft uitgewezen dat we ons het meest irriteren aan het gebrek aan ruimte. Laat je daarom niet verleiden door mooie design apparatuur waar je uiteindelijk toch niets mee gaat doen. Stem de apparatuur daarom liever af op je kookgewoontes. Ben je een aardappel-groente-vlees type dan heb je waarschijnlijk weinig aan een warmhoud lade of wijnklimaatkast. Kook je daarentegen de sterren van de hemel en spendeer je menig uurtje in de keuken, dan ligt het voor de hand dat je voor een zes pits kookplaat gaat.

Kom langs in onze showroom

Wil jij meer weten over de mogelijkheden als het gaat om apparatuur? Kom dan langs in één van onze showrooms! Onze deskundigen vertellen je graag vrijblijvend meer over keukenapparatuur. 

Gratis keukenmagazine voor thuis

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten