Hip en trendy

Wat zijn de keuken trends voor 2016?

(copy 2)


Wat zijn de keuken trends voor 2016?

Ga jij aankomend jaar een nieuwe keuken aanschaffen? Dan wil je vast weten wat de trends zijn voor 2016. In deze blog zetten we de zeven belangrijkste trends voor je op een rij.

1.Matte keukens

Matte afwerkingen worden steeds vaker gebruikt. Je ziet ze onder andere terug in auto’s, maar ook steeds vaker in meubels. Op internationale keukenbeurzen zagen we al veel matte keukens in de kleuren zwart en donkergrijs. In 2016 zal Tulp keukens ook een matte keuken introduceren met bijzondere eigenschappen waardoor een keuken ook na vele jaren gebruik zijn matte look blijft behouden

2. Meubels

De keuken is steeds meer een leefruimte die in verbinding staat met de andere ruimtes in het huis. Daarom is er steeds meer vraag naar meubels van hetzelfde materiaal en met dezelfde uitstraling als van de keuken. Denk daarbij aan een ‘room divider’, een kast die in het midden van de woonruimte wordt geplaatst en keuken en woonkamer in tweeën deelt. Trouwens, in Rijssen staat onze eigen Tulpfabriek waar we alle keukens en meubels geheel op maat kunnen maken.

3. Woonkeuken

De woonkeuken blijft erg populair. Deze biedt meer ruimte dan de gemiddelde keuken waardoor er plaats is voor extra sfeer bepalende elementen zoals een mooi kookeiland of een gezellige bar. De woonkeuken staat vaak in een open verbinding met de woonkamer waardoor het één mooi geheel vormt; het centrale hart van de woning.

4. Meer brede laden

Een trend die ook doorzet is die van grote en brede keukenlades. Wist je dat je in een lade meer kwijt kunt dan in een kast? Lades benutten de ruimte namelijk beter dan kasten, waardoor je tot 55% meer bergruimte kunt creëren. Zo is een standaard lade 60 cm breed en 60 cm diep, maar je kunt beter kiezen voor een lade van 180 cm breed en 70 cm diep.

5. Pitt cooking  

Pitt cooking zie je nu vaak terug in kookprogramma’s. Het verschil met een gewoon fornuis is dat je bij Pitt Cooking zelf bepaalt waar de branders komen te staan. Dankzij de handige montagetechniek kan iedere Pitt eenvoudig zelf worden verplaatst. Een ander belangrijk verschil is dat de branders rechtstreeks op het werkblad worden geplaatst wat een strakke look geeft.

6. Aardse en natuurlijke kleuren

Hoewel de kleur wit ongekend populair blijft, verwachten we in 2016 een toename van aanvragen voor keukens in aardse en natuurlijke kleuren. Vooral warme blauw- en groentinten zal je in het komende jaar veel tegenkomen.

7. Smart Tech  

De techniek kan in de keuken natuurlijk niet achterblijven. Geen kookboeken om in de bladeren maar recepten ‘swipen’ op je tablet. En wat dacht je van apps op je mobiele telefoon waarmee je straks vanuit je auto thuis al de oven kunt aanzetten. Dat is toch slim bedacht?


Keukenmagazine

Samengevat vormen woonkeukens, matte keukens, high tech accessoires, Pitt cooking, natuurlijke kleuren, XL-lades en meubels de keuken trends voor 2016. Laten deze trends je inspireren of blader eens door ons keukenmagazine. Deze kun je gratis aanvragen op onze site! 

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ik hou je graag op de hoogte van de leukste nieuwtjes

Sofie van Velzen

Blog schrijfster Tulp

Terug naar het overzicht

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.