Trends & ideeën

Wat zijn de keukentrends voor de komende jaren?

(copy 2)


Wat zijn de keukentrends voor de komende jaren?

Is het tijd voor een nieuwe keuken? Laat je dan in deze blog inspireren door de leukste keukentrends. Gelukkig zijn keukentrends niet zo vergankelijk als bijvoorbeeld trends in kleding. Je vervangt immers niet elk jaar je keuken. Sommige trends zijn daarom al lang in gang gezet en worden in de komende jaren alleen maar zichtbaarder. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Meer laden, minder kasten

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor grote en brede keukenlades en minder voor keukenkasten. We kiezen vooral voor minder bovenkasten waardoor er optisch meer ruimte wordt gecreëerd. Om toch voldoende bergruimte te krijgen, moeten laden optimaal worden ingedeeld en benut. Lade-indelingen zijn een goede oplossing voor het opbergen van keukengerei. Van handige dwarsverdelingen die kookpotten en deksels scheiden tot bestek-indelingen in hout, staal of kunststof.

Duurzame keuken

Duurzaamheid blijft belangrijk in de keuken. We kiezen vaker voor duurzame materialen en energiezuinige apparaten. Dankzij de handige energie labels (A+++, t/m D) is het nu erg eenvoudig om een duurzame keuze te maken. Het label laat in één oogopslag zien of het apparaat zuinig is met energie. Dit scheelt op de lange termijn aardig in de portemonnee.


Verlichting wordt milieuvriendelijk

Duurzaamheid is ook merkbaar op het gebied van verlichting. De milieuvriendelijke LED-verlichting wordt in steeds meer keukens ingebouwd en biedt vele mogelijkheden. Door lange strips (gekleurde) LED-verlichting onder het werkblad aan te brengen of langs het plafond creëer je een uniek en sfeervol gevoel. Het licht kan eenvoudig gedimd worden met een afstandsbediening.

Ambacht

Consumenten willen graag een unieke keuken en kiezen steeds vaker voor handwerk. Met handgeschilderde kasten, custom-made werkbladen en andere keukenelementen die met de hand zijn gemaakt, creëer je een geheel eigen look. In Rijssen staat onze eigen Tulpfabriek waar we alle keukens op maat voor je maken.

Pitt Cooking

Klassieke gasfornuizen hebben 4 of 5 branders. Deze zijn in een vast patroon op het fornuis gemonteerd. Bij Pitt Cooking bepaal je zelf waar de branders op het werkblad  komen te staan zodat je pannen strategisch kunt plaatsen Een ander groot voordeel is dat het heel makkelijk schoon te maken is. Pitt cooking zie je tegenwoordig vaak terug in kookprogramma’s.

Balans

Tenslotte is het creëren van balans een belangrijk onderdeel van de keukentrends. Om dit te realiseren wordt er veelal gebruik gemaakt van materialen met een matte uitstraling. Het kleurgebruik is zacht met ook koele blauw- en grijstinten. Felle kleuren worden vaak vermeden. 

Meer inspiratie in keukenmagazine

Ben je van plan om je keuken te vernieuwen? Laat je dan eens inspireren door ons gratis keukenmagazine. Hier kun je alle nieuwste keukentrends vinden. 

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ik hou je graag op de hoogte van de leukste nieuwtjes

Sofie van Velzen

Blog schrijfster Tulp

Terug naar het overzicht

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.