Kies uit allerlei materialen en uitvoeringen

Welk werkblad is geschikt voor mijn keuken?

Welk werkblad is geschikt voor mijn keuken?

Het is erg verleidelijk om direct voor het mooiste werkblad te gaan. Of dat nu van hout, glas, graniet, composiet of zelfs beton is gemaakt. Maar zaken zoals duurzaamheid, onderhoud en kosten zijn ook belangrijke criteria. Welk werkblad is de juiste keuze voor jouw keuken? Wij helpen je graag op weg met enkele tips.

Kies uit verschillende werkblad materialen 

Werkbladen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Houd dus niet alleen rekening met hoe het werkblad eruit ziet maar let ook op krasvastheid, gevoeligheid voor vuil en vlekken en hittebestendigheid. Het ene werkblad is gemakkelijker in het onderhoud terwijl de ander weer veel sterker is. Het is dus belangrijk om goed te informeren welk werkblad het beste bij jouw keuken en levensstijl past. Ook de prijs van het keukenblad speelt natuurlijk een rol. Zo is rvs goedkoper dan graniet en betaal je per meter.

Sluit aan bij je persoonlijke stijl

Een werkblad is vanwege zijn grote oppervlak een zichtbaar element in je huis. Idealiter sluit de stijl aan op de rest van je keuken en huis. Wanneer je houdt van industrieel, zal een rvs werkblad een uitstekende aanvulling zijn. Graniet is ook een populaire keuze vanwege de enorme variëteit in kleuren en afwerking waardoor deze in bijna elke keuken tot zijn recht komt.

Bereken de juiste werkhoogte

De keuken is een echte werkplek. Ergonomie (de juiste werkhouding) is van groot belang. De ideale hoogte voor een keukenblad is doorgaans tussen 90 en 95 cm. Dat is uiteraard afhankelijk van de grootte van de persoon die het meest in de keuken werkt. De ideale hoogte bereken je als volgt: ga voor het werkblad staan met je armen in een hoek van 90 graden (onderarmen horizontaal boven het werkblad). De afstand tussen de onderarmen en het werkblad moet ongeveer twaalf centimeter zijn.

Kies de dikte van het blad

Houd ook rekening met de dikte van het blad. Deze kan je meestal zelf kiezen. Dun of dik, het maakt voor de meeste materialen geen verschil. Kies je echter voor zware materialen zoals graniet, dan is voldoende ondersteuning noodzakelijk als je het aanrechtblad in een dikkere uitvoering wenst.

Zorg voor voldoende werkblad

Eén van de grootste fouten in de planning van de keuken is nog steeds dat de keuken van te weinig werkblad wordt voorzien. Terwijl dit de keukenzone is die de meeste actie ziet. Minimum aanbevolen ruimte is 60 cm, maar zorg er dan wel voor dat deze werkruimte vrij blijft, dus geen koffieapparaat of waterkoker plaatsen. Mocht de ruimte het toelaten, maak deze dan ruim 90 cm. Ook de diepte van het werkblad is belangrijk. Standaard is deze 60 cm diep. Met een verdiept werkblad houd je een optimale werkplek over. 

Meer informatie over werkbladen

Er is dus voldoende keuze in werkbladmaterialen. Wil je de look en feel van een werkblad ervaren? Dan ben je van harte welkom in één van onze tien showrooms. Je vindt er zowel landelijke als moderne keukens met allerlei soorten werkbladen. Keukens kijken kan ook vanuit je luie stoel. Download gratis ons keukenmagazine en zie hoe de verschillende werkbladen in een keuken toegepast kunnen worden.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten