Wat kost jouw ideale keuken?

De ideale keuken

Wat kost jouw ideale keuken?

Bij het aanschaffen van een keuken zijn de kosten van belang, helemaal wanneer je binnen een bepaald budget wilt blijven. Want wat kost een keuken nu eigenlijk? Dankzij de vele opties en combinaties is het vaak lastig om een overzicht te krijgen van de totale kosten van een nieuwe keuken. De kosten voor een nieuwe keuken zijn bovendien voor iedereen weer anders. Wat een keuken kost is afhankelijk van een aantal factoren. Deze hebben we voor jou op een rijtje gezet, zodat je een beter idee krijgt van wat jouw nieuwe keuken kost.

1. Keukenstijl en –opstelling

Wil je een moderne, landelijke, klassieke of designkeuken? Keukens zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waarbij verschillende materialen worden gebruikt die ieder weer een eigen prijskaartje hebben. Daarnaast bepaalt de keukenopstelling voor een groot deel de kosten. Een kookeiland hoeft niet duurder te zijn dan een hoek- of rechte keuken. Het aantal en soort kasten bepaalt de prijs. Hoe groter het keukenoppervlak, hoe duurder de keuken. Dit brengt simpelweg meer materiaalkosten met zich mee.

Bekijk de keukencollectie

2. Keukenapparatuur

Welke keukenapparatuur zie jij graag in je nieuwe keuken? De keuzes zijn eindeloos. Kies je bijvoorbeeld voor een standaard koffiezetapparaat of voor een luxe inbouwkoffiezetapparaat met allerlei functies? Over het algemeen geldt: hoe luxer de apparatuur, hoe meer je keuken kost. Daarnaast betaal je voor sommige merken meer dan voor andere merken. Ook de hoeveelheid apparatuur bepaalt de kosten van je nieuwe keuken. Kies jij bijvoorbeeld alleen voor de broodnodige apparatuur die functies combineert of wil je graag genieten van meerdere keukenapparaten?

Lees meer over keukenapparatuur

3. Montage zelf doen of uitbesteden

Wanneer je een keuken hebt aangeschaft inclusief de apparatuur sta je nog voor één laatste keuze: ga je de montage zelf doen of besteedt je dit liever uit? Logischerwijs geldt dat het uitbesteden natuurlijk meer geld kost dan wanneer je dit zelf doet. Heb jij nog geen goed beeld van wat een nieuwe keuken kost? Kom dan langs onze winkel. Onze adviseurs helpen je hier graag verder met het maken van de juiste keuzes zodat je een keuken kunt aanschaffen binnen het vooropgestelde budget.

Bezoek een showroom bij jou in de buurt

Voor elk budget is er een Tulp keuken op maat

Bereken de prijs van jouw maatkeuken

  • Bepaal je opstelling
  • Stel je maatkeuken samen
  • Ontvang de totaalprijs

Start de budgetplanner

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine