Tips voor het inrichten van de ideale hoekkeuken

De ideale hoekkeuken

De ideale inrichting van een hoekkeuken

Een hoekkeuken is een populair formaat voor een keuken, en dat is niet voor niets. Je hebt onder andere lekker veel opberg- en werkruimte met een hoekkeuken dankzij de twee zijdes. In het open gedeelte past bovendien perfect een eettafel, die van je keuken een leefruimte maakt. Wil jij weten hoe je een hoekkeuken het beste kan inrichten? Lees dan verder, wij zetten voor jou de belangrijkste tips op een rijtje zodat je weet waar je allemaal rekening mee kan houden.

Tip 1: benut de ruimte in de hoek

Vroeger bleef vaak de ruimte van de hoek in een hoekkeuken onbenut. Zonde, want een hoekkast biedt juist enorm veel bergruimte waar je ongetwijfeld graag gebruik van wilt maken. Tulp heeft verschillende soorten kasten waardoor je ook de ruimte optimaal in de hoek kan benutten. Een carrouselkast, hoekkast of de hoekkastlade zijn hiervan drie goede voorbeelden. Zo kun je gemakkelijk je borden of pannen pakken wanneer je ze nodig hebt, zonder dat je het kastje in moet kruipen.

Lees meer over keukenkastjes

Tip 2: houd rekening met de ergonomische werkdriehoek

Om zo optimaal mogelijk te kunnen koken, wil je je zo weinig mogelijk hoeven te verplaatsen. Dit is dan ook de bedoeling van de ergonomische werkdriehoek. De loopafstand tussen de koelkast, kookplaat en spoelbak moet zo beperkt mogelijk blijven, vaak tussen de 6 en 8 meter. Concreet betekent dit voor een hoekkeuken dat je de koelkast aan het uiteinde van één van de zijdes kan plaatsen. Plaats daarnaast de kookplaat aan dezelfde kant en de spoelbak aan de andere zijde. Zo kun je nauwkeurig en snel werken.

Lees meer over keukenapparatuur

Tip 3: plaats keukenapparatuur op een efficiënte plek in je hoekkeuken

Naast de werkdriehoek is het slim om ook de vaatwasser naast de spoelbak te plaatsen. Je vuile vaat belandt immers vaak in de spoelbak na het eten, wat het makkelijker maakt om dit snel in de vaatwasser te zetten. Daarnaast is het slim om na te denken over de plek van de oven. Deze kan bijvoorbeeld onder de kookplaat worden geplaatst of kies voor een hoger geplaatste oven zodat je niet hoeft te bukken. Wil je meer weten over de perfecte indeling van een hoekkeuken? Kom dan langs in een van onze winkels.

Bezoek een showroom bij jou in de buurt

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine