Een keukeneiland voor iedere keuken

Verschillende soorten keukeneilanden

Een keukeneiland voor iedere keuken

Een keukeneiland is de wens voor iedere kookliefhebber en staat prachtig in iedere keuken. Bij ieder interieur is een passend keukeneiland te realiseren. Deze multifunctionele aanwinst voor je keuken is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kan je niet alleen kiezen voor een keukeneiland dat past bij je persoonlijke wensen en het interieur, maar ook voor een keukeneiland dat geschikt is voor de betreffende ruimte. Lees verder en ontdek welk type eiland geschikt is voor jou!

1. Kookeiland en/of spoeleiland

Er zijn twee soorten keukeneilanden: een kook- en spoeleiland. Een kookeiland is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt om op te koken. Dit type keukeneiland wordt dan ook gebruikt als kookgedeelte waarin een kookplaat is verwerkt. Een kookeiland is vooral mooi in een open keuken, omdat je gezellig contact kan blijven houden met bijvoorbeeld je familie die in de aansluitende woonkamer zit. Daarnaast kun je ook kiezen voor een spoeleiland. Dit type keukeneiland is in principe hetzelfde als een kookeiland, maar dan met een geïntegreerde spoelbak in plaats van een kookplaat. Of kies voor zowel een spoelbak als kookplaat wanneer je daar de ruimte voor hebt!

Bekijk de keukencollectie

2. Bar

Een bar is een gezellige aanwinst voor je keuken. Zie jij jezelf al gezellig zitten borrelen met vrienden na een lange werkdag? Kies voor trendy barkrukken om het geheel af te maken. Dit nodigt mensen uit om lekker te gaan zitten. Daarnaast is het de ideale plek om ’s ochtends rustig te ontbijten met alle ontbijtspullen binnen handbereik. Wanneer je ’s avonds aan het koken bent, kun je ook nog eens gezellig doorkletsen met je visite of familie. Zo mis je geen moment van hun aanwezigheid.

Bekijk de keukencollectie

3. Schiereiland

Vind je bovenstaande punten ook zo aantrekkelijk, maar ben je bang dat je keuken te klein is voor een keukeneiland? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een schiereiland. Dit type keukeneiland neemt minder ruimte in beslag doordat de korte zijde tegen de wand is geplaatst of tegen de rest van de keuken. Een mooie oplossing dus voor een kleinere ruimte! Twijfel jij nog over de mogelijkheden van een keukeneiland? Kom dan langs in onze winkel. Onze adviseurs helpen je graag verder!

Bezoek een showroom bij jou in de buurt

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine