Welke keukenstijl past bij jou?

Keukentrends & stijlen

Welke keukenstijl past bij jou?

De verschillende keukenstijlen zorgen ervoor dat je een keuken kan kiezen die helemaal bij je past. Elke keukenstijl ademt een andere sfeer en laat de ruimte anders ogen. Daarom is het belangrijk dat wanneer je een keuken aanschaft, je je eerst goed laat inspireren door de verschillende mogelijkheden. Om je hierbij te helpen, zetten we vier veelvoorkomende keukenstijlen op een rijtje. Zo kun je zelf beslissen welke kenmerken bij je passen zodat je vervolgens de juiste keuken kan aanschaffen. Of kies voor een combinatie van verschillende stijlen, alles is mogelijk.

Landelijke keukenstijl

Wil jij graag een warme sfeervolle keuken die nostalgie uitademt? Kies dan voor een landelijke keuken. Deze keukenstijl kenmerkt zich door de natuurlijke materialen en kleuren. Hiermee wordt het platteland naar de bruisende keuken gehaald. Hout, graniet en composiet zijn hierbij veelgebruikte materialen in combinatie met warme kleuren. Deze materialen en kleuren geven de ruimte een warme, robuuste uitstraling. Een vrijstaand fornuis met zoveel mogelijk gaspitten onder een brede schouw mag daarbij niet ontbreken. De sierlijke fronten met nostalgische grepen maken de landelijke keukenstijl compleet!

Lees meer

Moderne keukens

Een moderne keuken is strak, minimalistisch, vaak greeploos en verschilt daardoor erg van de landelijke keukenstijl. Je zult dan ook weinig accessoires vinden in een moderne keuken. De geavanceerde keukenapparatuur is vaak ingebouwd en versterkt het minimalistische karakter. De frontjes, laden, werkbladen en de spoelbak zijn allemaal afgewerkt met scherpe hoeken. Daarnaast is het mooi om een felle kleur te kiezen voor bijvoorbeeld de glanzende frontjes en de aanwezige accessoires. Glas, composiet en RVS zijn materialen die je vaak terugziet bij deze keukenstijl.

Lees meer

Designkeukens

Ben jij een designliefhebber en op zoek naar een unieke keuken van topkwaliteit? Dan past een design-keukenstijl zeker bij jou. Het strakke ontwerp, de hoogwaardige materialen en de perfecte afwerking zijn typerend voor een designkeuken. De bijhorende design apparatuur voorziet je van alle gemakken. De vaak afwezige bovenkasten en het dunne werkblad versterken daarnaast het ruimtelijke effect. Met de kleuren zwart en wit kun je op bepaalde onderdelen de nadruk leggen. Wil jij meer weten over de verschillende keukenstijlen? Kom dan naar onze winkel. Onze adviseurs vertellen je graag meer!

Lees meer

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen