Een warme, nostalgische sfeer

Landelijke keukens

Landelijke keukens: warm, sfeervol en authentiek

Met een landelijke keuken haal je het gezellige boerenleven in huis. Wanneer je op zoek bent naar een keuken die warmte en nostalgie uitstraalt, valt een landelijke keuken ongetwijfeld bij jou in de smaak. Deze authentieke keuken vormt het bruisend hart van de woning en is dan ook dé plek waarin wordt geleefd. Deze sfeervolle keukenstijl is enorm populair en dat is niet voor niets. Lees verder en ontdek de karakteristieke kenmerken van een landelijke keuken.

Natuurlijke materialen in combinatie met natuurlijke grijstinten

Hout, graniet en composiet zijn veelgebruikte materialen in een landelijke keuken. Zo zorgen houten keukenkastjes in combinatie met een werkblad van natuurlijk materiaal voor een authentieke uitstraling. Je keuken wordt nog gezelliger wanneer je hier een grote, robuuste houten keukentafel aan toevoegt. Het gezellige, natuurlijk gevoel is ook terug te vinden in het kleurgebruik. Gebruik natuurlijke grijstinten zoals magnolia en antraciet. Of kies voor andere kleuren om je eigen stijl te creëren.

Bekijk de keukencollectie

Keukenapparatuur in een landelijke keukenstijl

De keukenapparatuur bepaalt voor een groot deel ook de uitstraling van een landelijke keuken. Zo is een groot fornuis en oven onder een brede schouw typerend voor een landelijke keukenstijl. Hierbij geldt: hoe groter, hoe beter. Of kies zelfs meerdere ovens voor optimaal kookplezier. Ook het fornuis mag zoveel mogelijk gaspitten bevatten om van het koken een feestje te maken. De typerende robuuste uitstraling van een landelijke keuken komt terug in het design van de apparatuur.

Bekijk de keukencollectie

Kenmerkende onderdelen van een landelijke keuken

Een landelijke keuken karakteriseert zich daarnaast door een aantal onderdelen. Zo zorgen het hangende kookgerei en de wandplanken niet alleen een gezellige uitstraling, maar ook voor meer gemak tijdens het koken. De ornamenten en keukengrepen zorgen voor een nostalgische uitstraling. Een wijnrek en grove, houten planken zijn bovendien een sfeervolle toevoeging aan het geheel. In landelijke keukens kun je eindeloos combineren. Voeg bijvoorbeeld moderne elementen toe voor een meer trendy uitstraling. Wil je meer weten over een landelijke keuken? Kom dan langs onze winkel voor meer informatie.

Bezoek een showroom bij jou in de buurt

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine