Stoere industriële keukens - Tulp Keukens

Stoere industriële keukens

Een industriële keuken is de keuken voor jou, als je een liefhebber bent van pure materialen, robuuste vormen en een industriële look. Dit type keukens wint de laatste jaren flink aan populariteit en dat is geen wonder. Met de stoere industriële keukenstijl maak je de keuken namelijk het hart van het huis én kun je bovendien alle kanten op qua styling. Ben je op zoek naar inspiratie of ben je nieuwsgierig hoe keukens in deze stijl er uit zien? Tulp Keukens vertelt je hier graag meer over industriële keukens.

Waaraan herken je een industriële keuken?

Een industriële keuken herken je bijna altijd aan het gebruik van bepaalde materialen en de manier waarop de keuken is afgewerkt. Zo zie je in de industriële keukens vaak beton, staal, baksteen en RVS terugkomen, vaak in combinatie met elkaar. Industriële keukens typeren zich daarnaast door weinig of geen afwerking. Denk aan een bakstenen muur als achterwand, die niet is gepleisterd, of aan pijpen of balken die in in het zicht worden gehouden. Combineer dit met de juiste materialen en je krijgt een stoere en gezellige industriële keuken!

Bekijk de keukencollectie

De juiste materialen

Een industriële keuken staat of valt dus met de juiste materialen en de manier waarop deze worden toegepast. Niet alleen zie je stoere materialen zoals beton, staal en RVS terug in de keuken, maar ook natuurlijke materialen als (sloop)hout kunnen een prachtige toevoeging zijn in deze keukenstijl. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een aanrechtblad van beton, en kastjes van hout. Tegenwoordig hoef je niet eens echt beton te gebruiken, dit kan namelijk best zwaar zijn. Er zijn mooie werkbladen van betonlook, die niet van echt te onderscheiden zijn. Zo zijn er talloze manieren en materialen waarmee je jouw industriële keuken kunt creëren.

Bekijk de keukencollectie

Met industrieel kun je alle kanten op

Ben je bang dat een industriële keuken te robuust of te kil oogt in jouw huis? Geen zorgen, want juist een industriële keuken kan juist zeer gezellig en warm ogen en daardoor het kloppend hart van het huis worden. (Her)gebruik bijvoorbeeld oude materialen, zoals oude fabriekslampen en pannenrekken, en geef zo jouw unieke touch aan de keuken. Daarnaast kun je in opengewerkte kasten of planken je prachtige servies of ander keukengerei tentoonstellen. Op deze manier wordt de industriële keuken helemaal naar jouw smaak.

Bezoek een showroom bij jou in de buurt

Bezoek een van de showrooms

Ben je benieuwd geworden naar de uitstraling van een betonnen keuken? Kom naar een van onze showrooms om enkele voorbeeldkeukens met eigen ogen te zien. Daarnaast staan de professionele adviseurs van Tulp Keukens altijd voor je klaar en voorzien je graag van een gepast advies.

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen