Keramisch aanrechtblad

Een keramisch keukenblad is een zeer stijlvolle en slimme keuze voor uw keuken. Keramiek is een samengesteld materiaal bestaande uit klei, bindingsmiddelen en kleurpigmenten. Het is een zeer duurzaam materiaal. Met de natuurstenen look geeft een keramisch aanrecht een stoer randje aan uw keuken.

Een keramisch keukenblad is een zeer stijlvolle en slimme keuze voor uw keuken. Keramiek is een samengesteld materiaal bestaande uit klei, bindingsmiddelen en kleurpigmenten. Het is een zeer duurzaam…

Lees meer

Een keramisch keukenblad is een zeer stijlvolle en slimme keuze voor uw keuken. Keramiek is een samengesteld materiaal bestaande uit klei, bindingsmiddelen en kleurpigmenten. Het is een zeer duurzaam materiaal. Met de natuurstenen look geeft een keramisch aanrecht een stoer randje aan uw keuken.

De voordelen van een keramisch keukenblad

De bestanddelen van een keramisch werkblad worden op hoge temperatuur gebakken en samengeperst. Dit resulteert in een uiterst sterk materiaal, zelfs sterker dan graniet. Een keramisch aanrecht gaat dus heel lang mee. De hoge hardheid van keramiek zorgt bovendien voor een slijtvast werkblad. Keramiek is erg goed bestand tegen hitte en krassen. Ook is het materiaal recyclebaar. Een keramisch aanrechtblad is daarom zeer milieuvriendelijk.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Diverse stijlen

Het materiaal keramiek wordt voorzien van een toplaag in een print of effen kleur naar wens. U kunt uw keramisch aanrechtblad dus volledig naar eigen wens aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een keramisch keukenblad met een marmerlook, voor een luxueus effect. Of wat dacht u van een industrieel tintje door te kiezen voor een keramisch werkblad met een betonlook. Ook met de kleur kunt u alle kanten op. Een wit keramisch aanrechtblad past prachtig bij een landelijke keuken. Zoekt u een modern design? Dan is een zwart keramisch keukenblad wellicht een betere keuze. Door met de contrasten in het materiaal te experimenteren kunnen er diverse tinten ontstaan. Zo wordt uw persoonlijke smaak meegenomen in uw toekomstige keramisch aanrecht.

 

Onderhoud keramisch werkblad

Niet geheel onbelangrijk is het onderhoud. Een keramisch aanrecht is namelijk ontzettend onderhoudsvriendelijk. U kunt uw keramisch keukenblad gemakkelijk schoonhouden met een vochtig doekje en wat schoonmaakmiddel. Het is raadzaam het aanrechtblad tweemaal per jaar te behandelen met een beschermingsmiddel, zodat het materiaal nog langer blijft schitteren in uw keuken. Bij Tulp Keukens raden we het gebruik van de producten van Clean Pro aan. Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen als groene zeep of schuurmiddelen, die kunnen het oppervlak blijvend beschadigen.

 

Keramiek versus composiet

Een materiaal dat erg lijkt op keramiek is composiet. Vaak is composiet wat goedkoper, omdat het gerecycled natuursteen bevat. Hoewel een composiet aanrechtblad net zo sterk is als een keramisch aanrechtblad, blijkt composiet een stuk gevoeliger te zijn voor vocht- en hittevlekken. Een keramisch keukenblad is juist bestendig tegen vlekken en krassen. Ook is de levensduur van een keramisch aanrecht aanzienlijk langer dan die van een composiet werkblad. Hoewel je iets meer betaalt voor keramiek, biedt een keramiek keukenblad meer voordelen dan een composiet keukenblad.

Meer weten over onze andere materialen?

Beton  -  Dekton  -  Composiet  -  Fenix  -  Graniet  -  Hout  -  Keramiek  -  Kunststof  -  Marmer  -  Natuursteen  -  Rvs

Keukenadviseur Tulp Keukens

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd naar onze keramische aanrechtbladen? Of bent u nieuwsgierig naar onze andere natuurlijke materialen? Maak een afspraak en kom gerust langs bij één van onze filialen.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten