Houten keuken met kookeiland

De ideale keuken

Ontdek wat uw ideale nieuwe keuken kost

Wat kost uw ideale keuken?

Bij het aanschaffen van een keuken zijn de kosten van belang, helemaal wanneer u binnen een bepaald budget wilt blijven. Want wat kost een keuken nu eigenlijk? Dankzij de vele opties en combinaties is het vaak lastig om een overzicht te krijgen van de totale kosten van een nieuwe keuken. De kosten voor een nieuwe keuken zijn bovendien voor iedereen weer anders. Wat een keuken kost is afhankelijk van een aantal factoren. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet, zodat u een beter idee krijgt van wat uw nieuwe keuken kost.

1. Keukenstijl en -opstelling

Wilt u een moderne, landelijke, klassieke of designkeuken? Keukens zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waarbij verschillende materialen worden gebruikt die ieder weer een eigen prijskaartje hebben. Daarnaast bepaalt de keukenopstelling voor een groot deel de kosten. Een kookeiland hoeft niet duurder te zijn dan een hoek- of rechte keuken. Het aantal en soort kasten bepaalt de prijs. Hoe groter het keukenoppervlak, hoe duurder de keuken. Dit brengt simpelweg meer materiaalkosten met zich mee.

 

2. Keukenapparatuur

Welke keukenapparatuur ziet u graag in uw nieuwe keuken? De keuzes zijn eindeloos. Kiest u bijvoorbeeld voor een standaard koffiezetapparaat of voor een luxe inbouwkoffiezetapparaat met allerlei functies? Over het algemeen geldt: hoe luxer de apparatuur, hoe meer u keuken kost. Daarnaast betaalt u voor sommige merken meer dan voor andere merken. Ook de hoeveelheid apparatuur bepaalt de kosten van uw nieuwe keuken. Kiest u bijvoorbeeld alleen voor de broodnodige apparatuur die functies combineert of wilt u graag genieten van meerdere keukenapparaten?

3. Montage zelf doen of uitbesteden

Wanneer u een keuken hebt aangeschaft inclusief de apparatuur staat u nog voor één laatste keuze: gaat u de montage zelf doen of besteedt u dit liever uit? Logischerwijs geldt dat het uitbesteden natuurlijk meer geld kost dan wanneer u dit zelf doet. Heeft u nog geen goed beeld van wat een nieuwe keuken kost? Kom dan langs onze winkel. Onze adviseurs helpen u hier graag verder met het maken van de juiste keuzes zodat u een keuken kunt aanschaffen binnen het vooropgestelde budget.