De ideale bovenkast voor uw keuken

De bovenkast in de keuken is ideaal om uw spullen uit het zicht op te bergen. U creëert namelijk extra opbergruimte voor uw pannen, potten en andere keukenspullen. Bovendien zorgt een perfect passende bovenkast  voor een stijlvolle uitstraling. Bent u op zoek naar de perfecte bovenkast voor in uw keuken? Bekijk dan onze ruime collectie bovenkasten en lees hieronder meer over de afmetingen, modellen, kleuren en uitvoeringen.

De bovenkast in de keuken is ideaal om uw spullen uit het zicht op te bergen. U creëert namelijk extra opbergruimte voor uw pannen, potten en andere keukenspullen. Bovendien zorgt een perfect passende…

Lees meer

De bovenkast in de keuken is ideaal om uw spullen uit het zicht op te bergen. U creëert namelijk extra opbergruimte voor uw pannen, potten en andere keukenspullen. Bovendien zorgt een perfect passende bovenkast  voor een stijlvolle uitstraling. Bent u op zoek naar de perfecte bovenkast voor in uw keuken? Bekijk dan onze ruime collectie bovenkasten en lees hieronder meer over de afmetingen, modellen, kleuren en uitvoeringen.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw bovenkast

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om de afmetingen van uw keuken te weten en de ruimte die u heeft voor bovenkasten in de keuken. Welke bovenkast voor uw keuken geschikt is hangt ook af van de stijl van uw keuken. Stem de bovenkeukenkasten af op de onderkasten en overige keukenkasten. Zo ontstaat er een stijlvol geheel. Wilt u juist een speelse uitstraling in de keuken? Wissel de afmetingen en kleuren van de keukenkasten af. Doordat niet alles dezelfde kleuren of afmetingen heeft, creëert u een uniek, afwisselend geheel.

Een keuken met bovenkastjes biedt bovendien extra opbergruimte. Let dus goed op hoeveel ruimte u nodig heeft en wat er ook daadwerkelijk mogelijk is in uw keuken. Er zijn veel mogelijkheden, zoals een hoek bovenkast in de keuken of een rechte bovenkast in de keuken. Ook is een keuken hangkast ideaal voor het opbergen van spullen.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Model en uitvoering bovenkast keuken

Er zijn talloze uitvoeringen en modellen van bovenkasten. Een bovenkast met vouwklep zorgt ervoor dat uw spullen niet zichtbaar zijn, maar u er toch gemakkelijk bij kunt. Een leuke bovenkast met klep zorgt bovendien voor een goed afgewerkte, opgeruimde uitstraling. Ook een keuken bovenkast met schuifdeur zorgt voor een opgeruimde uitstraling. Of wilt u juist dat uw spulletjes gezien worden? De open bovenkast zorgt ervoor dat uw blikvangers worden gezien. Zorg er wel voor dat u niet te veel spullen in de open bovenkast plaatst. Dit kan namelijk rommelig overkomen.

Heeft u al nagedacht over welke kleur bovenkast past in uw keuken? Kies voor een bovenkast in de keuken in het wit als u een neutrale kleur wilt. Daarnaast zorgt wit ervoor dat de keuken optisch groter zijn: ideaal voor kleine keukens. In een modern interieur staat een bovenkast in de keuken in hoogglans wit perfect. De stralende afwerking zorgt voor een schitterend design. Zoals u merkt zijn er meer dan voldoende modellen en uitvoeringen bovenkasten mogelijk. Kiest u voor een bovenkast met planken of een bovenkast in de keuken met deurtjes? Keuze genoeg!

Kleuren bovenkast keuken

Wat kleuren betreft kunt u alle kanten op met uw bovenkast. Heeft u een lichte keuken? Dan is een bovenkast in de keuken in het wit een goede keuze. Houdt u van modern of design? Ook dan is een keuken met bovenkast in het wit ideaal. Niet alleen de kleur van de bovenkast is van belang, maar ook de afwerking. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een bovenkast in de keuken in hoogglans wit of in mat wit.

Bent u juist fan van een donkere, stoere keuken? Dan is een bovenkast in het wit wellicht niet voor u weggelegd. Bekijk dan eens een bruine of zwarte bovenkast. Ook kleuren zoals groen, rood, blauw en geel zijn mogelijk. Dankzij onze eigen lakstraak kunnen wij kasten van iedere denkbare kleur voorzien. Weet u niet welke kleur bovenkast goed bij uw keuken past? Laat een adviseur van Tulp Keukens dan meekijken. Zij denken graag met u mee!

Afmetingen bovenkast keuken

Bovenkasten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. De afmetingen van een bovenkast in uw keuken zijn afhankelijk van de ruimte die u hebt. Meet dus alvorens u een bovenkast uitzoekt eerst uw ruimte op. U vraagt zich wellicht af wat de standaardmaat van een bovenkast in de keuken is. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren. Meet de hoogte in uw keuken op waar de bovenkast geplaatst gaat worden. De bovenkast in de keuken is gemiddeld 70 cm hoog. In een grotere keuken is een bovenkast van 90 cm hoog ook mogelijk.

De breedte van de bovenkast in de keuken loopt vaak uiteen van minimaal 30 tot maximaal 60 cm. Een bovenkast is vaak iets minder diep dan een onderkast. Hierdoor voorkomt u dat u uw hoofd stoot. Een keuken bovenkast van 30 cm diep is het meest gangbaar. Of u nu een bovenkast van 60 x 60 cm of een bovenkast in de keuken van 90 cm breed kiest is afhankelijk van de afmetingen in uw keuken. Wilt u zeker weten dat de bovenkast perfect past in uw keuken? Dan biedt Tulp Keukens u de mogelijkheid om uw bovenkast op maat te maken!

Ontdek alle mogelijkheden en laat u adviseren bij Tulp

Wilt u inspiratie opdoen? Kom dan langs in onze showroom en vind de bovenkast die perfect in uw keuken past! Heeft u vragen over een keuken bovenkast? Stel ze dan aan onze professionele adviseurs. Zij weten alles over de diverse bovenkasten en helpen u graag.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten